Kávékilöttyenés miatt veszélyessé nyilvánított busz

Harmadpohárnyi kávé kilöttyenése miatt veszélyessé nyilvánította autóbuszát egy sofőr Nagy-Britanniában és leparancsolva róla az összes utast, kivonta a forgalomból.

A busz csak azután közlekedett újra, hogy egy "speciális" takarító - akit a buszgarázsból riasztottak - el nem tüntette a talpalatnyi kávényomot. A művelethez elég lett volna 1-2 papírzsebkendő.

A kávé egy dorseti megállóban löttyent ki jegyvétel közben egy lány poharából, és legfeljebb a harmada került a busz padlójára. A sofőr feltehetően elcsúszásos eséstől akart megóvni mindenkit, ezért balesetvédelmi okokra hivatkozva leszállította a buszról az összes utast, a felszállni vágyóknak pedig megálljt parancsolt. Legalább tucatnyian kényszerültek újabb buszra várni, és nem voltak hálásak a szerintük röhejesen óvatos oltalomért, mivel még annyi folyadék sem került a padlóra, mint amennyit az utasok felhordanak esőben.

A járatot üzemeltető cég közölte, hogy belső vizsgálatot indít, és elnézést kér az utasoktól, ha a sofőr túlreagálta volna a helyzetet.