Diós-narancsos zabkeksz

Kirándulás vagy uzsonnára tökéletes finomság! Gyorsan elkészíthető és nagyon finom, ajánlom nem csak gyerekeknek!

Diós-narancsos zabkeksz

Hozzávalók: 1 tojás, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 ek. méz, 1  narancs reszelt héja, 1 marék darabos dió, 15 dkg zabpehely, fél cs. sütőpor, 15 dkg liszt

A tojást kikeverem a cukorral, mézzel,olvasztott vajjal és a reszelt narancshéjjal. Ezután megy bele a zabpehely, liszt, sütőpor és a dió. Az egészet összekeverem és félreteszem. Közben a sütőt bekapcsolom kb. 190 fokra, a tepsit kibélelem sütőpapírral. Evőkanállal kanálnyi mennyiséget teszek a papírra egymástól nagyobb távolságra mert még nőni fognak. Beteszem és addig sütöm míg a széle pirulni nem kezd, látszik ahogy szilárdul. Ezután papírostól félreteszem és csak ha kihűlt szedem le a papírról!

Megjegyzés: a liszt és a zabpehely minőségétől ill. nagyságától függ a tészta sürűsége. Nem gyúrható de ne is túl lágy tészta legyen. Ha nem vagy biztos benne elsőre csak egy darabot tegyél be sülni, így látszik,hogy nő vagy nagyon szétterül. Ha ez utóbbi akkor tegyél még egy kis lisztet a masszához!