Latin hangulat Hajdúböszörményben

A hosszú hétvégén a táncok városa volt Hajdúböszörmény, ahol a látványos, sok szenvedélyt, érzelmet kifejező latin-amerikai táncoké volt a főszerep. Hajdú-Bihar megye második legnagyobb települése és a Salome TSE március 17-én tizedik alkalommal rendezték meg a Magyar Bajnokság után az első jelentős versenyt, a Latin-amerikai Táncok Ranglista Bajnokságát. A latin-amerikai táncok: szamba, rumba, cha-cha-cha, jive és a paso doble, melyek látványosak, sok érzést, szenvedélyt fejeznek ki, a pontozók nézik a táncosok közötti összhangot, a koreográfia kidolgozottságát, a sminket, frizurát s nem utolsó sorban a ruhát, mely szigorú feltételeknek kell, hogy megfeleljen.

Ezen a napon került sor a juniorok standard ranglista döntőjére is. A felnőtt versenyre 46 pár nevezett, de betegség miatt többen, így a többszörös magyar bajnok Silvestri Andrea-Váradi Martina páros sem vett részt a megmérettetésen.

A „Hajdú Kupa 2012” mellett ez évben, Hajdúböszörményben Klubközi verseny is volt. Napközben gyermek, junior és ifjúsági kategóriákban a verseny 10 órakor kezdődött, ahol romániai párok is parkettre léptek.


Az ünnepélyes megnyitó után 38 páros indult a böszörményi versenyen, ahol a pontozók egyenes ágon tíz párt jutattak az elődöntőbe, míg a 28 duó reményfutama után a 14 páros került be a 24 legjobb közé. A ranglista szünetében a Kenguru TSE akrobatikus rock&roll bemutatóval szórakoztatták a közönséget, majd a junior standard ranglista hat döntőse lépett parkettre. A döntő előtt kis pihenőt kaptak a párok, amíg a junior standard döntő zajlott.

A közönség vastapsa kísérte a döntőbe jutott hat páros: a Bódi Ferenc, Gyurits Diána, a Turcsány Gergely, Bendó Csilla, a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya, a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, a Kovács László, Kelemen Erika és a Süttő Roland, Tombácz Anikó versenyét.

A magyar bajnok pár távollétében a magyar bajnoki ezüstérmes pár Stefano Vidoni, Tóth Orsolya vihette haza a „Hajdú Kupa”-t, második lett a  Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes páros, a Kovács László, Kelemen Erika kettős a harmadik helyen végzett.


Hajdúböszörmény város különdíját Lőrincz Attila, Németh Viktória duó kapta.

A junior standard ranglista bajnoka a Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka páros lett, második helyen végzett a Wicha József, Purda Réka kettős, a dobogó harmadik fokára pedig Kovács László, Kelemen Erika léphetett fel a böszörményi versenyen.Eredmények:
Felnőtt-Ifjúsági ranglista (38 induló):

1. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya
2. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
3. Kovács László, Kelemen Erika
4. Süttő Roland, Tombácz Anikó
5. Bódi Ferenc, Gyurits Diána
6. Turcsány Gergely, Bendó Csilla

Junior standard ranglista döntősei (6):
1. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
2. Wicha József, Purda Réka
3. Pellei Mihály, Hercsik Zsuzsanna
4. Katona András, Kovács Klára Nikoletta
5. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta
6. Szabó Noel Marcell, Szabó Patrícia Gréta
 

Lukácsi Zsuzsa