Perecet tessék!Süss házilag sós perecet!

A gyerekek oda vannak érte és az anyukáknak is ideális, 1 óra alatt elkészíthető!

Perecet tessék!Süss házilag sós perecet!

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tk. só, 1 tk. cukor, fél kocka élesztő, 2,5 dl tej, 4 ek. olaj, a tetejére egy tojás, ízlés szerint szezámmag (vagy más egyéb), reszelt sajt

Az élesztőt a tejben felfuttatom aztán a liszttel, sóval és az olajjal összegyúrom. Letakarva 15 percig pihentetem, közben a tojást felverem, előkészítem a sütőpapírral bélelt tepsit. A tésztát 10 részre osztom, mindegyikből egy rudat sodrok és perec formát alakítok. 5-5 db-ot teszek 1-1 nagy gáztepsire, a tetejét lekenem és 180 fokos sütőben sütöm. Sütés előtt meg lehet szórni bármilyen maggal, sajttal, stb.

Másnap is finom de érdemes betakarni miután kihűl.

Harmonet tipp: Az igazi sós perec titka - a sütés vége felé rálocsolgatunk a következő folyadékból: 2 ek. liszt, 2 ek. só, 2-3 ek. vízből készült massza.