Tormás-sonkás tésztasaláta

Könnyedén elkészíthető, akár előre is a húsvéti reggelihez vagy ebédhez!

Tormás-sonkás tésztasaláta

Hozzávalók: 25 dkg tészta (csavart vagy masni), 2 ek. torma, 2 ek. majonéz, 2 ek. tejföl, 15 dkg főtt-füstölt sonka, 1 lilahagyma, 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika

A tésztát a szokásos módon kifőzöm de nem túl puhára, lehessen érezni a textúráját, ahogy az ember beleharap. Közben a majonézt kikeverem a tejföllel, a tormával, sózom, borsozom és félreteszem. A lilahagymát, paprikákat és a sonkát is kis kockákra vágom fel. A kifőtt és kihűlt tésztát összekeverem a zöldségekkel, sonkával és a az öntettel. Az egészet alaposan elkeverem majd letakarva a hűtőbe teszem néhány órára.

Magában is nagyon finom de lehet bármilyen húshoz vagy zöldséghez kínálni!