Autósok hülye mentegetőzései a rendőröknek

"Szemvizsgálatra megyek, ezért nem láttam a sebességkorlátozó táblát" - egy a brit autósok meglepő mentegetőzései közül a rendőröknek.

A The Daily Mirror című lap tett közzé újabb csokorral a dorseti rendőrség gyűjtéséből.

Egy nő azzal próbálta indokolni gyorshajtását a "stoppoló" rendőröknek, hogy ő csupán felvette a forgalom ritmusát. Érveléséhez nem ragaszkodott foggal-körömmel, miután a rendőrök szembesítették azzal, hogy - rajtuk kívül - ő volt az egyetlen autós az úton.

Egy másik nőt vezetés közbeni telefonálásért állítottak meg. Tagadta, hogy mobilozott volna, azt mondta, csupán süteményt evett, azt nézhették telefonálásnak a rendőrök. Hozzátette, hogy nincs is nála a mobilja. A rendőrök megtudakolták a telefonszámát, felhívták és... meglett a mobilja! Egészen közel. A nő ezek után süteménnyel kínálta őket.

A férfiak között is akadnak nem várt érvekkel mentegetőzök.

"Semmi szín alatt nem használtam volna a telefonomat vezetés közben, ha tudom, hogy rendőrök ülnek a mögöttem haladó, megkülönbözető jelzés nélküli autóban!" - mondta a férfi megértést remélőn.

Egy másik férfit azért bírságoltak meg nemrégiben, mert nem csatolta magára a biztonsági övet. Az illető azzal védekezett, hogy még nincs tisztában az új szabályokkal, időbe telik, míg magáévá teszi azokat.

A rendőrök tájékoztatták, hogy a biztonsági öv kötelező használatáról szóló törvény 1982-ben lépett életbe, 30 éves.