Jóga: nyugalom és intenzív mozgás egyszerre

A jóga áldásos hatásairól oldalakat lehetne írni, ám csak az érti igazán, aki a saját bőrén tapasztalta az ellazulást, a felfrissülést, a lépésről lépésre történő fejlődést, a lelki harmóniát és békét. Az igazán elhivatottak szerint a jóga több mint mozgás: életmód. A vasárnapi Jógafesztiválon ingyenesen kipróbálhatod és megtapasztalhatod magad is ezeket a hatásokat.

Kinga barátnőm a gimiből rendszeresen jógázott, dicsérte, szerette, gyakran hívott, hogy tartsak vele, akkor még sajnos nem volt kedvem. Azt hittem, bonyolult, nehéz és nem nekem való. Később rájöttem, hogy a jazzbalett órák elején és az aerobic órák végén tulajdonképpen egy kicsit jógázunk is. Amíg komplikáltnak és nehéznek éreztem és nem ismerkedtem meg a szellemiségével és a testre gyakorolt jótékony hatásaival: idegenkedtem tőle. Lehet úgy tíz éve, hogy valamelyik tévécsatornán volt egy jóga félóra, mondom, kipróbáljuk. Nem volt nehéz és a hatásai jók voltak. Volt egy kis izomlázam, de már akkor megtetszett a nyugalom és az intenzív mozgás együttes jelenléte.


Tavaly szeptemberben tartottam egy meditációt a Margitszigeti Nagyréten, egyórás jógaórát is beleiktattam, csodás volt, az ott segítő oktató óráit néhányszor már látogattam, gerincjóga, nekem találták ki. Idén is megismételjük, figyeljétek a honlapomon a kiírásokat.

Körülbelül egy éve rendszeresen jógázom. Csak dícsérni tudom és másokat is buzdítok hogy ha még nem tettétek, próbáljátok ki! Kinga barátnőm aki már csak lélekben van velem, biztosan örül hogy csatlakoztam a jógázók ere népesebb táborához és büszke rám, tudom. "Csak beadtad a derekad!" -mondaná és kacsintana.

Miért jó a jóga?

Június 17-én vasárnap egész nap ingyenesen jógázhatsz Budapesten a Margitszigeten a jógafesztiválon, ahol sok más érdekes program is vár rád! Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe a programokat és a legfontosabbat: magát a jógát mint életmódot.

Bővebb információ a programokról >>


Ujfalusi Márta
látó, spirituális gyógyító
www.leleklato.eoldal.hu

Kép: www.FreeDigitalPhotos.net