Herczeg Zoli ördögi csapata - avagy foci az esőben

A 37. Efott fesztivált a szervezők nem mindennapi eseménnyel harangozták be: sportolók és celebek mérték össze szerdán strandfoci tudásukat Velence egyik strandján.

Nem volt könnyű dolguk sem a sportolóknak, sem a meghívottaknak, hiszen a Velencei tó partján bizony egész nap esett - persze ha mindez azt jelenti, hogy július elején, a fesztivál alatt végig ragyogó napsütés lesz, akkor részünkről minden megbocsájtva. Ahogy Velence polgármestere, Oláhné Surányi Ágnes is mondta köszöntőbeszédében, az időjárást nem ők rendelték.

A minibajnokság négy résztvevő csapatát persze az eső egy cseppet sem zavarta abban, hogy - sportkommentátori szakkifejezéssel élve - igazi örömfocit játsszanak. Ulmann Ottó színész például igen kreatívan ötvözte a strandfocit és a röplabdát játékában. Kreatívan, ám nem feltétlenül szabályosan - dehát jó társaságban ez belefér!

És akkor nézzük az eredményeket: Az első meccset 2:0-ra vitték a Herczeg Zoli vezette Axe Ördögök az Animal Cannibals legénységével kiegészült Albacomp kosarasai ellen, míg a másik ágon a SAPA Fehérvár hokisai 2:1-et játszottak Sub Bass Monster válogatottja ellen. A döntőt végül fölényes, 3:1-es gólaránnyal az Ördögök nyerték a hokisok ellen. Az Efott beharangozó eseményét Sub Bass Monster produkciója zárta, aki a csodaszarvasról raggált a lelkes sportoló- és újságírócsapatnak.