Ronda és finom - sütés nélküli süti

Nemrégiben Csekő Etelka iparművésznő rendezte meg a RÉS-t vagyis a Ronda Ételek Seregszemléjét, ahol ez a süti debütált. A titkos összetevőket most a Harmonet olvasói számára feltárjuk!

Ronda és finom sütés nélküli süti


60 dkg (3 db 20 dekás csomag) háztartási kekszet törjünk darabosra, 1 kocka rámát olvasszunk fel fél kiló cukorral és kevés vaníliával ( aroma vagy eredeti vanília is lehet )! Adjunk hozzá kb. fél deci tejet (elhagyható)
Ha már felolvadt a massza, akkor 5-6 evőkanál cukrozott kakaóporral keverjük el és forraljuk fel. Közben verjünk fel 4 db tojást és adjuk a masszához, majd ha elkevertük, akkor öntsük bele a masszába a kis darabokra tört kekszet. Kanállal szedjük sütőpapírra vagy más nem tapadós felületre a süteményt és hagyjuk állni 3-4 órát vagy legjobb, ha egy éjszakát is.

Igény szerint lehet tovább rondítani tortadarával vagy aszalt gyümölcsökkel.