Egy pokoli sötét lemez a Stone Sour bandától

A Grammy-díjas Stone Sour negyedik, dupla albumának első része, a House of Gold & Bones Part 1 a Magneoton/Roadrunner gondozásában 2012. október 23-án lát napvilágot. A második rész 2013-ra várható.

Az album a Des Moines- i Sound Farm Stúdióban került rögzítésre David Bottrill producer bábáskodásával (Tool, Muse, Staind).

 
A lemezről két dal már meghallgatható. Josh Rand gitáros ezt nyilatkozta: "A House of Gold & Bones tartalmaz mindent, ami nagyszerű ebben a zenekarban. A riffek, a dalszövegek, a groove-ok és a dallamok mind tipikus Stone Sour-ösek. Helyenként pedig keményebb dolgok is vannak, mint amit eddig tőlünk megszoktak. A lemez egy pokoli sötét, komplex élményt nyújt."

   
 
Az énekes, dalszerző, szövegíró Corey Taylor - aki tavaly életrajzi ihletésű könyvet adott ki Seven Deadly Sins címmel - egy kitalált karakter történetét írta le dalszövegeiben.

 
A Stone Sour ősszel egy masszív  turnéra indul a lemezt népszerűsíteni, amelynek hozzánk legközelebbi állomása november 30-án lesz a bécsi Gasometerben. Taylor kommentje: - "Iszonyúan várjuk, hogy élőben bemutassuk a rajongóknak a House of Gold & Bones-t. A legjobb Stone Sour show-t kapják tőlünk, amit valaha láttak!"


House of Gold & Bones Part 1 dallista:

1. Gone Sovereign
2. Absolute Zero
3. A Rumor of Skin
4. The Travelers, Pt. 1
5. Tired
6. RU486
7. My Name is Allen
8. Taciturn
9. Influence of a Drowsy God
10. The Travelers, Pt. 2
11. Last of the Real