Kötelező és ajánlott olvasmányok ingyen?

Az iskolakezdés komoly költségeket ró minden szülőre, amelyet a kötelező és ajánlott olvasmányok beszerzése szintén megfejel egy jelentős tétellel. Egy egyszerű megoldással azonban mindez kiküszöbölhető!

Szerezd be ingyen a kötelező és az ajánlott olvasmányokat! Sokan nem is számolnak azzal, hogy az irodaszereken, tankönyveken, iskolatáskán, tornafelszerelésen kívül ott vannak még azok a könyvek, melyek minden évben állandó kiadást jelentenek.

A kötelező olvasmányokkal nagymértékben csökkenteni tudjuk kiadásainkat a technikai fejlődésnek köszönhetően. Ma már 10-11 éves korban a gyerekek megkapják első számítógépüket, laptopjukat, mobiltelefonjukat, a szülők 6 százaléka pedig tabletet vásárol szeptemberre. Ezek az eszközök mind alkalmasak az e-könyvek olvasására. A kötelező és az ajánlott olvasmányok nagy része pedig ingyen beszerezhető jó minőségben szeptember 16-ig a Book and Walk e-könyv áruházából, amivel a cég szeretné megkönnyíteni a szülők helyzetét. A kínálat folyamatosan bővül, érdemes visszalátogatni.


Az intézmények mind más és más olvasmányokat adnak a diákoknak, kevesebbet kapnak általános iskolában és többet középiskolában. Átlagosan évente 5-8 kötelező és 3-5 ajánlott könyvet kell beszerezni, egy papírkönyv ára pedig körülbelül 500-2500 forint között van. Így a 12 év alatt csak a kötelező olvasmányok kb. 71 000 forintba kerülnek. (Becslés egy 12. kerületi általános iskola, és egy 14. kerületi középiskola nem tagozatos osztály kötelező olvasmányai alapján.)

Egy e-könyv olvasó megvásárolható már kb. 38 ezer forintért, vagy vehetünk táblagépet is erre a célra. Az olvasmányok nagy része pedig most ingyen letölthető a webáruházból. Ha vásárolunk olvasó eszközt, azt éveken keresztül tudja használni gyermekünk, és nem csak a kötelező vagy ajánlott olvasmányokban merülhet el, hanem más irodalmi művekben is. Így a könyvek nem kopnak el, az eszköz pár év múlva pedig a kistesónak is jó lesz.

A gyerekek és főleg a fiatalok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kütyük, nagyrészt táblagépet használnak filmnézésre, e-könyv olvasásra, vagy játékra. Ha szeretnénk megszerettetni gyermekeinkkel az olvasást, akkor szórakoztatóvá kell azt tennünk, amire leginkább alkalmas egy kütyü, legyen az tablet, laptop, vagy e-könyv olvasó. Ezen eszközök egyébként is egyre nagyobb teret nyernek, hát használják azokat művelődésre is, így összeköthetjük a kellemest a hasznossal.


Képzeljük el, amikor a gyermekünk iskolába, vagy akár nyaralni készül, csak egy kb. 50 dkg-os készüléket kell bepakolni a több kilót nyomó könyvek helyett. A Book and Walk rendelkezik webes olvasóval is, így ha a diák olvasás közben ki szeretne emelni egy fontos részletet, vagy jegyzetet szeretne fűzni egy szóhoz, mondathoz, vagy megosztana másokkal a Facebookon egy idézetet, akkor azt könnyen megteheti és egyszerűen vissza is keresheti. Az oldalon elérhetőek például Shakespeare, Gárdonyi, Verne, Dante, Jókai, Ady, Dickens, és Lázár Ervin művei, a kínálat pedig folyamatosan bővül, érdemes visszalátogatni.

Tehát miért is jobb az e-book?
Mi már kigyűjtöttük azoknak a műveknek a nagy részét, melyek elolvasását a legtöbb iskola kötelezővé teszi, vagy ajánlja a diákok számára az általános és középiskola 12 éve során. Ezeket most szeptember 16-ig, jó minőségben, nagy részüket ingyen le lehet tölteni! Kattints ide >>


Forrás: Book and Walk

Képek: FreeDigitalPhotos.net