Sajtos burgonyametélt

Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, 2 dkg vajat és sót. Összegyúrjuk és lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.

burgonya 1 kg
liszt 20 dkg
vaj 6 dkg
tojás 1 db
Pannónia sajt 20 dkg


Elkészítése:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Megtisztítjuk és még melegen áttörjük. Gyúródeszkára terítjük és kissé hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, 2 dkg vajat és sót. Összegyúrjuk és lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Darabokra vágjuk, tenyerünkkel nudlivá sodorjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük. Elkeverjük olvasztott vajjal, tepsibe öntjük és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben a sajt olvadásáig sütjük.