Belegabalyodott a harangozó a kötelekbe, húsz tűzoltó mentette

Belegabalyodott egy kezdő harangozó asszony a harangkötelekbe Nagy-Britanniában, ami miatt úgy bevágta a fejét a templomtorony falába, hogy elájult. Húsz tűzoltó munkálkodott kiszabadításán és leemelésén.

Az eset Bathamptonban történt a St. Nicholas templom tornyában hétfőn este, de nem egyszerű harangozáskor, hanem harangjáték tanulása közben. Az 58 éves asszony három hónapja kezdett a gyakorlásba, de a balszerencsés estén mindössze az első kongatásig ment minden rendben, utána kicsúszott kezéből a kötélzet, a testére tekeredett, mire a nő zavarában beütötte a fejét a falba és elveszítette eszméletét. 
 
 
A kihívott mentők nem tudták a szűk harangtoronyból levinni az asszonyt, ezért tűzoltóktól kértek segítséget. Egy órába telt, mire egy 60 éve nem használt csapóajtón keresztül feljutva elbontották a harangtorony galériájának egy részét, hogy le tudják emelni a nőt. A mentők kórházba vitték, ahol kiderült, hogy csak zúzódásokat szenvedett.
 
Az asszonyt egy szomszédja csábította harangjátékozni, az illető régi tagja a helyi harangozókörnek. A The Daily Telegraph című brit lap megkérdezte a kötélfogta nőt, hogy folytatja-e a hobbit. "Meglátom. Most azonnal biztosan nem. Talán egy-két hét múlva" - mondta.