Jelmez tippek

Kedves farsangra készülő szülők, bemutatunk pár ötletet a gyerekek farsangi mulatságára.

Bohóc
Eszközök: arcfestékek ( fehér, piros, fekete, ), fél pin-pong labda pirosra festve, gumi kb. 40cm, régi csíkos poló, piros nadrág, kék sziv minta a térdre, fekete, piros vagy zöld mellény,
Kockás vagy pöttyös nyakkendő,

A többi már a fantáziánkon és a gyermekünkön múlik, hogy vidám vagy szomorú bohóc lesz a csemeténkből.

Sárgarépa:
Eszközök: tű cérna narancssárga filc, zöld filc, barna filc, olló, varrógép, de ha nincs akkor kézzel is elkészíthető.

Kivágjuk a répa formáját. Ráméretezzük csemeténkre. A répa zöldjét a zöld filcből készítjük. Több csíkot vágunk belőle és egy csokorban rögzítjük a répa jelmez fej részén. A szemek ésa száj helyét kivágjuk és a barna filcel kihangsúllyozzuk.Diszíthetjük a nyak részénél is zölddel. A barna filcből a répa gyökérszálait készítjük. Ítlés szerint felvarrva a jelmezre. Ha nem bebújósra készítjük akkor jó megoldás az oldalt tépőzárral záródó, vagy megkötős változat is.

Olvasónk javaslata: Bika jelmez

Tavalyelőtt Spanyolországban voltunk, mivel a férjem ott dolgozott. Tavaly farsangkor a kisfiunk bikának szeretett volna öltözni és mivel ismerte és tudta Orbán Ottó: Bika, bika fekete... című versét, így elkészítettük a jelmezt.

A mellékelt képen látható, fekete harisnya és garbó, a farka fekete filc, vattával kitömve, a szarvai -fehér filcből szintén vattával tömve- pedig egy tépőzáras filc pántra vannak erősítve. Sajnos az óvodai farsangra a szülők nem mehetnek be, mivel igazából a gyerekek csak felöltöznek és abban játszanak, így nem tudom a fogadtatást.

Többen ördögnek nézték, és valóban: ugyanez elkészíthető, csak akkor piros szarvakkal és kartonból kivágott vasvillával. Szerintem jó ötlet mindkettő és olcsón kihozható maradék filcekből.

Tisztelettel:
Siteriné

Kedves olvasóink, ha van olyan ötletük amelyet szívesen megosztanának velünk és a többi olvasóval. Farsangi jelmez készítés terén, akkor várjuk leveleiketa foszerkeszto@harmonet.hu címen farsang tárgyszóval. A legjobb ötleteket meglepetéssel jutalmazzuk.