A lélek bajai a testben

Dr. Edward Bach, a Bach-virágterápia megalkotója egészen korán felfigyelt arra, hogy emberek lelkiállapota és betegségeik egymással szoros összefüggésben vannak. Megalkotta a 38 esszenciából álló készletet, amely testi és lelki problémákra egyaránt gyógyír.

Nevüket Dr. Edward Bach után kapták, aki az 1900-as elején kezdett orvosként - egészen pontosan baleseti sebészként, később bakteriológusként és patológusként -  működni Angliában.

Egészen korán felfigyelt arra, hogy az emberek lelkiállapota és betegségeik egymással szoros összefüggésben vannak. Felismerte, hogy a gyógyításnak a személyiségből kell kiindulnia, hiszen ugyanarra a betegségre a különböző személyiségű emberek különbözőképpen reagálnak. Az embereket különböző típusokba sorolta. Folyamatosan kutatott az után, hogy mi lenne az az anyag, amely mindannyiukon segítene, így jutott el a virágesszenciákig. Összesen 38 virágesszencián dolgozott, melyek 7 csoportra oszthatók: félelem, bizonytalanság, környezet iránti érdektelenség, magány, túlérzékenység, levertség, levertség/kétségbeesettség és mások iránti túlzott törődés.


Hogyan hatnak?

Az esszenciák az érzelmi állapotot befolyásolják, nem közvetlenül a betegségre hatnak, tehát két ember azonos diagnózisát valószínűleg két különböző esszencia gyógyítja. A virágok az öngyógyító erőket szabadítják fel, és pozitívvá változtatják a betegséggel kapcsolatos negatív hozzáállást.

Az esszenciák természetesen nem csak akkor használhatók, ha betegek vagyunk, nehéz lelki időszakainkon is átsegítenek.

Központunkban a páciens számára leginkább hatékony Bach-cseppet kiválasztjuk, és a szervezetébe juttatjuk, vagy terápiás homeopátiás cseppeket is készíthetünk.


Meddiamond

Kép: marin - FreeDigitalPhotos.net