10000 lépést tesznek Szekszárdon az egészségért

Tízezer lépés az egészségünkért elnevezéssel rendeznek egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokat szombaton Szekszárdon.

A Zöldtárs Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga és a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve másodszor rendezi meg a prevenciós napot, amikor három helyszínen zajlanak majd események a városban - mondta az MTI-nek Bangó Viktória, az alapítvány munkatársa.

A Prométheusz parkban a népegészségügyi szervezet szűrésekkel, tanácsadással várja az érdeklődőket; lesz többek közt vérnyomás-, testzsír- és vércukorszintmérés, a daganatos megbetegedésekről és a dohányzásról leszoktató programokról adnak ismertetést a szakemberek, a gyerekek pedig játékos foglalkozásokon mások mellett kiszámíthatják ökológiai lábnyomukat.

A Babits Mihály Kulturális Központban az egészséges életmóddal, környezetvédelemmel kapcsolatos előadások hangzanak el, a szekszárdi lösz-szurdik tanösvényre pedig túrák indulnak a Prométheusz parkból.


A rövidebb, 6,5 kilométeres kirándulást a Benedek-szurdikon tehetik meg a természetbarátok, a hosszabb, 11 kilométeres útvonal a Parászta-tanösvényen át vezet. A sétára vállalkozókat az út felénél, a Cserhát-tetőn zsíroskenyérrel, pogácsával vendégelik meg.

A népszerű programot arról nevezték el, hogy kutatók szerint naponta tízezer lépést, azaz körülbelül hat kilométer kell megtenni ahhoz, hogy csökkenjen számos betegség kialakulásának kockázata.


MTI

Kép: franky242 - FreeDigitalPhotos.net