Sárgabaracklekvár - nyírfacukorral

Hagyományos fehér cukor nélkül is készíthetsz lekvárt,megőrizve a gyümölcs természetes ízét!

Sárgabaracklekvár - nyírfacukorral

Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 15-20 dkg nyírfacukor

A barackot megmosom, kimagozom és az esetleges hibás részeket kivágom (én a tetejéről a száránál lévő részt is kivágom) Ezután egy fém lábasban felteszem főni. Amikor kicsi puhult a gyümölcs félreteszem és botmixerrel összetöröm. Lehet darabosabbra hagyni vagy teljesen simára turmixolni, ízlés kérdése. Ezután visszateszem a tűzre, beleszórom a nyírfacukrot és még néhány percig forralom-kevergetem. Ezután üvegekbe töltöm, celofánt és kupakot is teszek rá, majd fejreállítom. Néhány perc után egy ládát vagy kosarat meleg takaróval bélelek ki, beleteszem az üvegeket és alaposan betakarom. 1-2 napig hagyom pihenni!

Tartósítószert nem tartalmaz, ezért nagyon kell figyelni az üvegek tisztítására, alaposan elmosom! Ezután lábasba teszem,hogy ellepje a víz és így is forralom egy kicsit,hogy teljesen steril legyen. A tiszta üveget tiszta konyharuhára vagy terítőre teszem a szájával lefelé és le is takarom a felhasználásig!