A legjobb szilveszteri malacsült

Szilveszter malac nélkül? Kizárt! Íme a legfinomabb malacsült recept, amit a Harmonet csapata is minden évben elkészít.

Újév első napján - a hagyomány szerint - sült malacot kell az asztalra tenni, aki kitúrja körmével, orrával és farkával számunkra a jó szerencsét!

Hozzávalók / 4 adag

 
Elkészítés
  1.     A malacot megmosdatjuk.
  2.     Jól megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel.
  3.     Bedörzsöljük a belsejét sóval, borssal, majoránnával.
  4.     Bőrével felfelé a tepsibe fektetjük. Megkenjük olvasztott zsírral, rakunk mellé fokhagymát és vöröshagymát.
  5.     Alufóliával becsavarjuk a fülét, a farkát és a lábait.
  6.     Betesszük a sütőbe. Fél óra múlva megkenegetjük sörrel, és megöntözzük a saját levével.
  7.     Ropogós pirosra sütjük!
Jó étvágyat hozzá!