Szürkeség ellen matyó!

Az egyhangú, szürke, téli napon színpompás matyó virágok borítják be a Kossuth Klubot, ahol 2013. február 1-jén, szombaton az Élő Örökség sorozat keretén belül minden érdeklődő bepillantást nyer a matyó népművészetbe.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága és a TIT Kossuth Klub Egyesület közös rendezvényét február 1-én rendezik meg, ahol a közönség megismerheti a hímzés, rojtozás, valamint a szabadkézi bútorfestés fortélyait. Az otthonról hozott, megunt ruhadarabot Népi Iparművészek segítenek színes virágokkal újjávarázsolni.


A hagyományos megoldásokon kívül a modernitás is helyet kap, hiszen kortárs divattervezők a matyó művészet inspirálta kollekciói közül Hrivnák Tünde BY ME Matyó és Bélavári Zita abszolút modern, fiatalos, magyaros stílusjegyekkel fűszerezett, Kárpáti Rebeka szépségkirálynő moszkvai versenyen hordott ruhájában nyílik lehetőség gyönyörködni.


A bemutatókon és a kézműves programokon kívül terítékre kerülnek a matyó ízek, természetesen a farsangi időszakhoz híven töltött káposzta és fánk várja a vendégeket.

A program késő délután zenés-énekes folklórműsorral és táncházzal zárul, az est házigazdája: Pataki Zita.

Helyszín: Kossuth Klub – 1088 Budapest, Múzeum u. 7.

Időpont: 2013. február 1. (szombat), 11:00-19:00