A közösségi fotózás diadala

A Samsung NX30 azon túl, hogy a fotózás digitális korszakának egyik csúcsa, immáron a közösségi fotózás fenegyereke is egyben. Amellett, hogy minden földi jóval fel van szerelve, amit ma a digitális fotográfia világa nyújtani tud, beépített Wi-Fi-jének köszönhetően ugyanolyan gyorsan képes megosztani az ismerősökkel és barátokkal a közös buliról frissen készült képeket, mint egy okostelefon.


Sőt! A fejlettebb, úgynevezett NFC-képes mobilokra és tabletekre ráadásul a képek a lehető legegyszerűbben, csupán a fényképezőgép és a másik eszköz összeérintésével is átmásolhatók, így egy társaság minden tagja villámgyorsan magáénak tudhatja a kiválasztott fotót.

Vesztettél már el képeket egy memóriakártya meghibásodása vagy egy tönkrement okostelefon miatt? Az NX30 erre is megoldást ad, hiszen a fotók automatikusan feltölthetők a Dropboxra, a világ egyik legnépszerűbb internetes tárhelyére, így bármi is történjék a géppel, a felvételek megmaradnak az örökkévalóságnak.

Az okostelefon és az NX30 együtt azonban még ennél is többre képes. Az androidos telefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazás segítségével a fényképezőgép teljes mértékben távirányítható, így végre nem kell az önkioldóval szerencsétlenkedni és futóversenyt játszani, ha a barátainkkal vagy szerelmünkkel szeretnénk közös képes készíteni.

Mi a közös egy kisgyerekben és egy kutyában? Egyrészt mindkettejüket előszeretettel fényképezik a felhasználók, másrészt pedig mindketten villámgyorsan tudnak elszaladni, ha nem éreznek kellő kedvet magukban a fotózáshoz. Korábban ezen a problémán csak egy kellően elszánt asszisztens tudott segíteni, aki lekötötte az alany figyelmét, amíg megszületett a kép, de az NX30 elképesztő sebessége miatt már erre sincs szükség: a készülék a másodperc akár 1/8000-ed része alatt képes fotót készíteni, ráadásul egy másodpercen belül akár 9 felvétel is megszülethet segítségével - ezzel a tempóval még a leggyorsabb agár sem tud versenyre kelni!

Az NX30 azonban természetesen mindezen hasznos tulajdonságok mellett a képminőség terén is maradandót alkot. A 20,3 megapixeles fotókon minden részlet tökéletesen kivehető, ráadásul érzékeny szenzorának köszönhetően még félhomályban is jó képek készíthetők vele. Az igazán ínyencek pedig vehetnek hozzá olyan speciális objektívet, amivel 3D fotók és videók is létrehozhatók - a fotózás élménye ilyen kor szó szerint valósággá válhat!

Árak és elérhetőség

Az NX30 a Samsung partnereinél március végétől lesz megvásárolható az alábbi ajánlott végfelhasználói áron:

Samsung NX30 + 18-55mm F3.5-5.6 objektív

294 900 forint