Angol sajtpogácsa

Sóval, reszelt gyömbérrel, egy kevés édesnemes pirospaprikával fűszerezzük és jól összedolgozzuk. Ezután lapos korongokat formálunk belőle. Elhabart tojássárgájában és zsemlemorzsában megforgatjuk

zsemlemorzsa
30 dkg
Pannónia sajt 25 dkg
vaj 15 dkg
tojássárgája 6 db
olaj 2 dl
pirospaprika
gyömbér


Elkészítése:
25 dkg szitált zsemlemorzsát 20 dkg reszelt Pannónia sajttal, vajjal és 4 db tojássárgájával jól összekeverünk. Sóval, reszelt gyömbérrel, egy kevés édesnemes pirospaprikával fűszerezzük és jól összedolgozzuk. Ezután lapos korongokat formálunk belőle. Elhabart tojássárgájában és zsemlemorzsában megforgatjuk, forró olajban megsütjük. Mindegyik pogácsa tetejére reszelt Pannónia sajtot teszünk és előmelegített sütőbe téve egy-két perc alatt rásütjük. Frissen, forrón kínáljuk.