Rizses zöldségkrémleves

Krémes, lelket melengető leves. Különlegességét az adja, hogy a rizzsel sűrítjük be. A barnarizst egy kicsit tovább kell főzni, és darabosabb marad. Ha különlegessé szeretnénk tenni a levest, adjunk hozzá a hagyma dinsztelése után fél teáskanálnyi curry fűszerkeveréket. Pikáns ízt ad neki.

Elkészítési idő: 30-35 perc

Hozzávalók:



2-3 szál sárgarépa
2 szál gyökérzöldség
1 kisebb fej karalábé
1 kis fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
10-12 dkg rizs
2 evőkanál olíva olaj
1/2 teáskanálnyi szárított petrezselyem zöldje
só és bors

 





Elkészítés:



1.Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kis kockára vágott zöldségeket és a petrezselyem zöldjét. 

2.Pár percig pirítjuk, majd adjuk hozzá a rizst is, és kevergetve pároljuk. sózzuk és borsozzuk, keverjük bele a zúzott fokhagymát, és öntsük fel annyi vízzel, ami bőven ellepi.


[kapcsolodo_cikkek] 

3.Lefedve, kis lángon főzzük 18-20 percet. Kóstoljuk meg, ha rizs puha, egy merülő mixerrel pürésítsük össze. Ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel hígítsuk fel.

4. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük majd pár perc forralás után tálalhatjuk is. 


További finomságok a www.maxkonyhaja.hu oldalon