Magyar találmány a biztonságos bicajozásért

Egy magyar biciklis apuka találmánya, melyet családi csapatával valósított meg, most Hernádról elindulva világsikerre tehet szert, ha az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon augusztus 8-ig összegyűlik a gyártáshoz szükséges összeg. 200-an tesztelhetik is a speciális karkötőt annak piacra kerülése előtt.

A csuklón viselhető, a kar felemelésére bekapcsolódó, LEDes kerékpáros irányjelző, a Useeme lehet a következő magyar találmány, amiről világszerte beszélnek majd. Ennek a sikernek pedig bárki részese lehet, sőt az elsők közt próbálhatja majd ki a forradalmi karperecet: az első 2000 darab ugyanis kedvezményes áron azoknak a bicajosoknak jut majd, akik előrendelésükkel beszállnak az eszköz közösségi finanszírozásába az Indiegogo crowdfunding oldalon. 200 szupporter pedig részt vehet az eszköz tökéletesítésében is, ráadásul azelőtt tesztelhetik, hogy a világ bringásaihoz eljutna az újítás.

A Useeme használata és célja egyszerű: biciklizéskor mindkét csuklóra felvéve a megszokott (és a KRESZ által előírt) kézjelek minden irányból ragyogóan látszanak majd, hiszen a kar kitartását érzékelve a karperecen körbefutó narancssárga LED-sor automatikusan villogni kezd. A kerékpáros biztonságosabban tekerhet az utakon és könnyebben elkerülheti a baleseteket, ha a körülötte lévő autósok mindig egyértelműen látják, hogy merre tart. A Useeme használata nem igényli, hogy változtassunk kerékpározási szokásainkon: okostelefonos alkalmazás, gombok vagy kapcsolók használata nélkül, pusztán a karunk jobbra vagy balra kiemelésével hozzuk működésbe a mozgásérzékelővel ellátott okos kütyüt, mely alkalmazkodik kéztartásunkhoz, mindenfajta kormánnyal működik, és a csat nélküli megoldásnak köszönhetően könnyen fel- és levehető.

A Useeme kerékpáros irányjelző karkötő piacra jutásához – nyilvános tesztre szánt példányok legyártásához, új öntőformák elkészítéséhez, valamint a sorozatgyártáshoz – szükséges tőke összegyűjtéséhez a hernádi startup csapat a magyar biciklis és tech-fan társadalom segítségét kéri. A közösségi finanszírozási kampány idején, augusztus 8-ig rendkívül kedvezményes áron lehet leadni az előrendeléseket, ráadásul Magyarországra ingyenes a kiszállítás is. Részletek a Useeme Indiegogo oldalán: https://www.indiegogo.com/projects/useeme-bicycle-turn-signals-stay-safe-while-sharing-the-road/

kép forrása