Az éltető víz

Egy orvos szerint a dehidratáció okozza a legtöbb betegséget.

A víz egészségre gyakorolt hatásáról, a dehidratációról, a vízivás fontosságáról, a víz szerepéről egészségünk megőrzésében és a gyógyításban, illetve dehidratáció miatt kialakuló betegségekről egy iráni születésű orvos, Dr. Fereydoon Batmanghelidj korszakalkotó felfedezéseket tett.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint a dehidratáció a mögöttes oka sok krónikus „betegségnek”. A víz, só és ásványi anyagok megfelelő bevitele megelőzheti a betegségek kialakulását, illetve visszafordíthat már megtörtént károsodásokat. Az úgynevezett „modern” gyógyászat még mindig a vírusokat és a géneket hibáztatja a degeneratív állapotok nagy része miatt, és a gyógyszeripar dollármilliókat vesztene, ha az emberek a víz természetes gyógyító tulajdonságára támaszkodnának a drága és mérgező gyógyszerek helyett. A víz hiánya a testünket a stressz, majd a betegség állapotába juttatja.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint a víz domináns és életbevágó szerepét az egészségben és a jólétben az orvosi és tudományos körök ignorálják. Ahogy sok betegség, például az asztma is a dehidratáció állapota.
 

Honnan tudod, hogy dehidratált a szervezeted?

Szomjúságérzet, fáradtságérzet, akkor is, ha nem dolgoztuk magunkat halálra aznap, az első dolog, amit érzel, ha felkelsz reggel, amikor úgy érzed nincs kedved kiszállni az ágyból, mind azért van, mert dehidratált vagy. Ilyenkor jobban teszed, ha azonnal megiszol egy-két pohár tiszta vizet. A nyolc óra alvás alatt megtagadtad az agyadtól az energiát, a hidroelektromosságot*, és a dehidratáció miatt fáradtnak érzed magad. A víz, mint egy jó arcon csapás, 3-5 percen belül kiránt az ágyból."

*Hidroelektromosságnak a víz segítségével nyert elektromosságot nevezik. Az agy 80%-a víz és 25 milliárd idegsejtből áll, amelyek egy kiterjedt elektromos hálózatot alkotnak.

A dehidratáció további tünetei:

Felhevültség, ingerlékenység, nyugtalanság, levertség, depresszió, alkalmatlanság érzése, nehéz fej, sóvárgás, tériszony, mind a dehidratáció komplikációja. A depresszió biztosan a dehidratáció egyik jele.

A test aszályprogramja: a szervezet igazi szomjazásának jele az asztma, allergiák, magas vérnyomás, idős kori cukorbetegség és az autoimmun betegségek. Ezeket mind a dehidratáció hozza létre.

Egyszerű gyógymód sok betegség ellen

A kezelési eljárás nagyon egyszerű: először állítsd meg a dehidratációt. Rendszeresen szükséged van vízre és sókra (ásványi anyagokra). Szükséged van a napi mozgásra, mert az agyad kémiai működése attól függ, hogyan mozgatod az izmaidat.

További gyakorlati tennivalók [kapcsolodo_cikkek]