Francia töltött paprika

Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és jól összekeverjük és ezzel a paprikát megtöltjük. Tepsit vagy tűzálló tálat vajjal kikenünk, a töltött paprikákat sorban belehelyezzük

zöldpaprika
8 db
sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 5 dkg
tojás 1 db
Tojás sárga 1 db
zöldpetrezselyem 1 csomó
zsemlemorzsa 5 dkg
vaj 4 dkg
tejföl 2 dl
Pannónia sajt 16 dkg
só, törött bors

Elkészítése:
A megmosott zöldpaprikát félbe vágjuk, magházát eltávolítjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük és néhány másodperc alatt leforrázzuk.
A sovány sertéshúst összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával. Serpenyőbe tesszük és állandó keverés közben kissé lepirítjuk. Amikor kihűlt, beleteszünk 1 db tojást, sóval, törött borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és jól összekeverjük és ezzel a paprikát megtöltjük. Tepsit vagy tűzálló tálat vajjal kikenünk, a töltött paprikákat sorban belehelyezzük.
A tejfölt a tojássárgájával simára keverjük, gyengén megsózzuk és a paprikákra öntjük. A paprikákat egy-egy sajtszelettel beborítjuk, kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk és közepes hőmérsékletű sütőbe téve készre sütjük.