Miért fontos, hogy legyen elegendő D-vitamin a szervezetünkben?

A D-vitamint sokáig zsírban oldódó vitaminnak tekintették, mára azonban megváltozott az álláspontja az orvosoknak, bár sokan még nem hallottak erről. Nem vitamin, hanem hormonszerű ,- hatású anyag, előanyaga több szteroid hormonnak. A szakirodalom szerint az emberi szervezetnek napi 4000 NE (nemzetközi egység)-re van szüksége,ám az átlag étrend körülbelül 1000 NE-t tartalmaz .Napsugárzás hatására elegendő mennyiség képződhet a szervezetünkben, de még nyáron is előfordulhat, hogy a hiánya .Decembertől márciusig gyakorlatilag a lakosság 90%-nál hiány mutatható ki. Napjainkban az egyik leggyakoribb hiánybetegség.

A D-vitamin nem csak a csontképzést segíti elő, hanem az immunrendszerre is hat, az izmok képződését is befolyásolja . Hiányában fokozódnak: A Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület a világon egyedülállóként több szakma bevonásával közös ajánlást fogalmazott meg, és céluknak tekintik, hogy minél többen értesüljenek arról, hogy milyen nagy jelentősége van a D3 vitaminnak.

kép forrása

A D1, D2 vitamin az, ami a legtöbb élelmiszerben (halmáj olajok, a máj, a tojás, és tejtermékekben) megtalálható, a D3 vitamin (cholecalciferol) főleg a napsugárzás hatására a bőrben keletkezik az elő anyagából.

Nehézfém terhelés esetén-és a biorezonanciás géppel a leggyakrabban az ólom, kadmium és alumínium terheltséget mérem - jóval több D3 vitaminra van a szervezetnek szüksége.
Ilyenkor fontos a nehézfémek kivezetése, a terheltség megszüntetése, és a külsőleg bevitt D3 vitamin.

A szervezetben minden összefügg mindennek. A környezetszennyezés így okozhat például akár: A Prevevciós Orvostársaság szerint sok csonttörés , - ami az osteoporosis miatt jön létre, megelőzhető lehetne a megfelelően adagolt D3 vitaminnal. Szerintük ennyi vitamint nem lehetséges bevinni élelmiszerrel, szükség van a téli hónapokban a D3 vitamin pótlására.
A D3 vitamin hiányt vérből a legtöbb labor ki tudja mutatni, de invazív eljárás nélkül, biorezonanciás vizsgálat során is meg tudjuk állapítani.

Rendelőnkről bővebben.