include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
Pisztráng vajban sütve, gombával
Itt vannak az előkészület fotói. Hétvégén kénytelen leszek még egyszer elkészíteni, hogy a tálalásról is legyen kép. Nem bánom, mert a pisztráng az egyik kedvenc halam. Így Karcsi konyhájában ezen a héten kétszer lesz pisztráng.
Hozzávalók:
személyenként egy pisztráng
2 citrom
1 kisebb fej fokhagyma
1 marék kakukkfű
10 dkg vaj
só
bors
2 dl tejszín
Ahogyan készítem:
A megtisztított pisztrángokat ferdén beirdalom, de úgy, hogy a szálkákat ne vágjam el. A vajat sóval, borssal és a kakukkfű felével amit elmorzsoltam, vagy aprítottam, sima, krémes állagúra keverem. Egy hőálló edény aljába teszem a maradék kakukkfűvet, rá az egyik citrom 2-3 mm-esre szelt karikáit arra a késlapjával összenyomot fokhagyma gerezdeket.
A pisztráng egyik oldalát és a belsejét bekenem a fűszeres vajjal, majd beleteszem az edénybe a citrom szeletekre. A halacskáim belsejébe is rakok egy egy fokhagyma gerezdet amit félbe vágtam. mellé 2-2 citrom karikát. majd bekenem a kimaradt oldalát is a fűszeres vajjal. A megtisztított gombákat rárétegezem, majd megkenem, megtöltöm a maradék fűszeres vajjal. A gomba lesz a köret. Kb. 25 perc alatt készre sütöm előmelegített sütőben.
A keletkező fűszeres szaftot leszűröm egy serpenyőbe, tejszínnel sűrítem, és ez lesz a mártás.