Borsos pulykamáj megbolondítva

Finom ebéd Karcsi konyhájából.

Hozzávalók:

• 80 dkg pulyka máj
• 15 dkg füstölt sonka
• 3 fej hagyma
• 4-5 babérlevél
• 1 kávés kanál majoránna
• só
• bors
• piros paprika
• zsír

Elkészítése:

A májat tisztítom, feldarabolom. A laskára szeletelt hagymát 2 kanál disznózsíron a felkockázott sonkával, babérlevéllel megpárolom. Beleteszem a pulyka májat, és állandó kavargatás mellett fehéredésig pirítom. Hozzáadom a pirospaprikát, nagyon sok borsot (ízlés szerint), valamint a majoránnát. A végén óvatosan sózom, mert ugye a füstölt sonka sós.
Jelen esetben a köret spenót volt.

Extra tipp:

Én folyamatosan ellenőrzöm a májat. Mindig kiveszek egy nagyobb darabkát, késsel kettévágom, és amikor már nem véres akkor készen van, nem főzöm tovább. Így olyan puha lesz, mint a vaj.