Miért nem elég ha a szőlőt megeszed?

Bizony, sokan nem gondolnak rá, hogy szőlőevés közben, veszni hagyják az egyik legértékesebb részét... Az édes, roppanós szőlőhús közepén megbúvó aprócska mag az egyik legfontosabb értéke a szőlőnek! A magocska, ami védve van a permetezőszerek káros hatásaitól, ami maximálisan egészséges és maximálisan hasznos lenne a szervezetednek! Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan tudod a szőlőszem közepén lévő kis magocskát a saját hasznodra fordítani. 

Nem elég, ha csak szőlőt eszem?

Amikor szőlőt eszel, általában szőlőmagot nem rágod szét, egyben lenyeled. Így a szőlőmag nem emésztődik, egyben távozni fog a szervezetből. De ha figyelsz is rá, hogy szétrágd a magot, nem tudod olyan alaposan megrágni, hogy az teljes mértékben hasznosulni tudjon.
Tehát a szőlőmag egészben, vagy ha csak egyszerűen szétrágod, nem tudja kifejteni jótékony hatását. Össze kell őrölni, speciális őrlőgéppel, mivel a benne rejlő hatóanyagok így kerülnek a felszínre. Tehát a kívánt hatást nem tudod elérni, ha egy fürt szőlőt eszel, és közben igyekszel minden egyes magot szétrágni, mivel a legjobb, ha szakszerűen, szakértelemmel, meg van őrölve.


 
Tudod, ki jött rá először, hogy a szőlőmag a legjobb antioxidáns?

Szentgyörgyi Albert neve hallatán, mindenki a C-vitaminra gondol. De azt tudod, hogy mi volt az első felfedezése?

Bizony Dr. Szentgyörgyi Albert írta le először, 1936-ban, a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását.

Nobel díjas tudósunk a 30-as években piros szőlő és szőlőmaggal kapcsolatos kutatásokat végzett, amikor rájött a lényegre: a szőlő és a magja egy fantasztikusan erős természetes immunerősítő és antioxidáns. Ő volt tehát, aki rájött arra, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst. Mivel azonban az akkori gépek nem tudták finomra őrölni a szőlőmagot, a kutatását félre kellett tennie.


Mi készül a szőlőmagból?

A szőlőmagból kétféle dolog készülhet: szőlőmagliszt és szőlőmagolaj.

Amikor a liszt készül, akkor születik az olaj is, ugyanis az összegyűjtött szőlőmagból kipréselik a nedvet, jelen esetben az olajat, majd ezután őrlik meg.
A szüretkor kiszeparált szőlőszemeket kiválogatják a törkölyből, szárítják egy speciális berendezés segítségével, külön szedik a héját és a magot is. Ezután a magból kisajtolják az olajat, amiből a szőlőmagolaj lesz, a visszamaradt magot pedig megőrlik.
Receptajánlat
ŐSZI SALÁTA

Hozzávalók:

1 kisebb fürt szőlő
néhány levél saláta
1/2 kígyóuborka apróra vágva
1/4 lila hagyma apróra vágva
egy marék olajbogyó picire vágva
1 kanál szőlőmagolaj
1 kiskanál balzsamecet

A szőlőt leszemezed, a zöldségeket apróra, a saláta leveleket csíkokra vágod. Az olajbogyót is felszeleteled, mindezt összekevered, meglocsolod az olajjal, balzsamecettel (vagy citromlével), és már kész is!
Pirítóssal könnyű vacsora!


 
Vendégem vagy egy friss szüreti kóstolóra!

Vendégem vagy egy kóstolóra, friss szüretből! A legfrissebb szüretből érkezett szőlőmagőrlemény, amit most ajándékba adok Neked! Elfogadod a kóstolót?

A szőlőmagolajhoz (szintén friss szüretből) kóstolóba adom a friss szüretből érkező szőlőmagőrleményt.
500 ml hidegen sajtolt szőlőmagolaj mellé adunk most ajándékba 300g szőlőmagőrleményt.

Ár 4590 Ft

Használd ezt a kupont 2015. 10.07. éjfélig: SZL15H1

Kattints ide >>