És boldogan éltek, amíg... Meddig?

Párkapcsolati Tanácsadó Képzés! Senki nem azért kezd el egy párkapcsolatot, hogy megkeserítse párja életét. Senki nem azzal a szándékkal köt házasságot, hogy később elváljon. Akkor miért olyan kevés a boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat? Miért van az, hogy a nyugati kultúrákban a házasságoknak már több mint fele már válással végződik?

Bármit csinálunk, előbb felkészülünk rá. A munkánkhoz elvégzünk egy iskolát, szakmát tanulunk, főiskolára járunk. Amikor megkapjuk az oklevelet, még mindig csak kezdők vagyunk, sokat tanulunk a gyakorlottaktól. Ha autót akarunk vezetni, tanuljuk a KRESZ-t, műszaki ismereteket, elsősegély nyújtást, aztán sok-sok órán keresztül gyakoroljuk az autóvezetést, vizsgázunk (néhányan többször is...), mire megkapjuk a jogosítványt.

Egyvalamihez nem kell „papír”: a párkapcsolathoz. A házasságba is teljesen felkészülés nélkül vágunk bele. Hiszen évezredek óta minden férfi és minden nő tudja mindazt, ami ehhez kell - gondoljuk. Vajon tényleg tudja? Nézz csak körül! Ismeretségi körödben hány jól működő, harmonikus kapcsolatot, házasságot látsz?

A legtöbb fiatal pár többet foglalkozik az esküvővel, mint a házassággal. Mintha fontosabb lenne, hogy milyen legyen az esküvői ruha, hogy legyen megterítve az esküvői asztal, mint az, hogy mit is várnak a kapcsolattól, a házasságtól. Mintha fontosabb lenne, hogy milyen legyen a zene, mint az, hogy hány gyereket akarunk, és hogyan fogjuk nevelni őket.


Ki nem mondott vágyak, elvárások kavarognak mindkét fél fejében, és abban reménykednek, hogy majd minden megy magától, hiszen szeretik egymást, és semmi más nem számít. Azt hiszik, hogy fél szavakból is értik egymást − aztán az első veszekedésnél kiderül, hogy több a félreértés, mint a megértés. És sokan feladják − pedig tulajdonképpen összeillenének. Tanácsadói gyakorlatunkban számtalan olyan pár volt, akik a tanácsadás egyik vagy másik pillanatában felsóhajtottak: „Mennyi fájdalomtól, csalódástól megkímélhettük volna magunkat, ha ezeket a dolgokat már tudtuk volna az esküvő/összeköltözés előtt!”

"Ezeket a dolgokat" akarjuk megtanítani Párkapcsolati Tanácsadó Képzésünkön.

Kinek? Olyanoknak, akik segíteni akarnak másoknak, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb, sikeresebb kapcsolatban éljék le további életüket.

Miért? Saját terápiás, mediációs és coaching gyakorlatunk alapján bátran állíthatjuk, hogy nő az igény a párkapcsolati tanácsadás iránt. A válások száma az utóbbi évtizedekben rohamosan növekszik, 1990-ben a házasságkötések számának még „csak” 37%-a volt, 2011-ben pedig már 65%-ra nőtt. Ijesztő szám! Pláne, ha belegondolunk, hogy egy válás kb. akkora stresszel jár, mintha egy fél éven keresztül minden nap karamboloznánk. A párkapcsolati/házassági tanácsadó ezt a stresszt akkor is jelentősen tudja csökkenteni, ha nem sikerül megmenteni a házasságot.

De nagyon gyakran sikerül! Egyre több emberben/párban tudatosul ugyanis, hogy a párkapcsolat minősége döntően befolyásolja életük más területeit is, a munka-sikereket, sőt, az egészséget is. Ezért az utóbbi néhány évben már olyan párok is kerestek minket, akiknél még nem rezgett a léc, nem voltak váláshatáron, de érezték, hogy kapcsolatuk „karbantartásra” szorul.


Hiszünk abban, hogy missziónk van, amit egyedül nem tudunk betölteni. Tudásunkat, élettapasztalatunkat, és a szerelmünk adta élményeket felhasználva tovább akarjuk adni mindazt, amit tudunk.


Azt szeretnénk, hogy egyre természetesebb legyen a párkapcsolati tanácsadás. A párok ne várják meg, amíg menthetetlenné válik, elmérgesedik vagy kiürül a kapcsolat, hanem idejében forduljanak szakemberhez segítségért.

Ehhez tanácsadók kellenek. Hiteles, jó tanácsadók. Ha akarod, az lehetsz. Tőlünk megtanulhatod.

Hogy ezt ne csak mi állítsuk magunkról, álljon itt egy hallgatónk – Tóth Kati – véleménye a legutóbbi kurzusról:

A párkapcsolati képzést mindenkinek ajánlani tudom, minden pillanata élmény volt. A ragyogóan összeállított tematika jól ötvözte az elméletet és gyakorlatot. Számos olyan ismerettel lettünk gazdagabbak, melyeket nem csak munkánk során, hanem még a hétköznapi életben is hasznosítani tudunk, mindezt rengeteg humorral és érdekes történetekkel kiegészítve adták át, így valóban szórakozva tanultunk.

További részleteket itt tudhatsz meg >>