Ez vár Rád, ha a Napod, Holdad vagy az Aszcendensed a Kos jegyében áll!

"Amire az emberek sokáig, nagy akarattal, kitartással, előrelátással és körültekintéssel készülődnek, végül is bekövetkezik." Márai Sándor; A Nap a Kos jegyében áll, ezzel a zodiákusi kör első jegyváltásához értünk. A Nap jegyváltásának köszönhetően felszínre hozza, hogy miként viszonyulsz az akarat eszményéhez.

 A munka elvégzésének, a feladat megoldásának azonnal nekivágsz. Nem ismered a tépelődést, a mérlegelést, az előzetes, hosszas okoskodást. Legszenzációsabb tetteidet, eredményeidet gyakran rögtönözve éred el. Számodra mindig a pillanat az élet, irigylésre méltó a felfogásod. Ha ellenállást tapasztalsz, ez csak ösztönszerűen hat rád, felkelti küzdőszellemedet. Különösen kész vagy a cselekvésre akkor, ha új feladat előtt állsz, és ha a magad erejére van hagyatva. Hevesen törtetsz előre a megvalósításban, Te magad és lendületed nem változik, de az eszközöket változtatod, igazítod terved és szándékaid szerint.

Néhány jellemző tulajdonságod: egyenes, nyitott, kemény akaratú, vakmerő, vállalkozó kedvű, célratörő, szabadságra vágyó, szereted a függetlenséget, nagyvonalú, adakozó, féktelen, indulatos, heves, szeszélyes, türelmetlen, tanulni vágyó, találékony, vitatkozó, nyughatatlan. A lendület nálad alaptényező. Ha elhatározol valamit, nem ismersz ellenérveket. Ha a cél személyesen érint, fellelkesülsz, feldobva érzed magad, és vakon bízol saját adottságaidban. Arról senki sem tud meggyőzni, hogy ne tedd, nem vagy képes rá.


2016. március végén a Szaturnusz retrogád mozgásba vált, ezzel, egy kis fellélegzéshez jutnak majd a tüzes jegyek, de főleg a Nyilasok. Miből fakad ez a megkönnyebbülés? Abból, hogy a Szaturnusz tanító, korlátozó mivoltából az elmúlt évben sokszor érezhették főleg a Nyilasok úgy magukat, hogy nem bírom tovább, elég volt…Az elmúlt időszak problémáit most végleg letehetik, ha megtanulták persze a leckéket.

2016 áprilisában nemcsak a Nap, hanem a Merkúr is a Kos jegyében fog tartózkodni. Mit is jelent ez a Kosoknak? Hát hogy figyeljenek oda minden új gondolatukra, ötletükre, mindenképpen vessék papírra őket, így nagyobb eséllyel teljesülnek majd új céljaik.