BAJNOKOK ÉTELEI Zöldséges fasírt

Finom vasárnapi ebéd.

Hozzávalók:

Kb 60 dgk darált csirkemell
1 nagyobb cukkinin reszelve, levét kinyomkodva
2 nagyobb répa reszelve
1 lilahagyma
fokhagyma ízlés szerint (én 2 gerezdet tettem bele)
só, bors, szerecsendió
1 tojás
3-4 ek zabpehely vagy zabliszt (hogy formálható állaga legyen)

Mindent összekevertem, golyókat formáztam, sütőpapíros tepsibe tettem és kb 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem.

Ebből a mennyiségből nekem majdnem egy teljes gáztepsinyi fasírt lett.

Kuszkusz:

100 g kuszkusz
fél kápia paprika
1 kisebb répa
fokhagyma
kb 1 ek kókuszzsír/olaj
fűszerek ízlés szerint (én sót és vegetát használtam most)

A fokhagymát az olajon picit megfuttattam, rátettem a kuszkuszt, átforgattam, bele a zöldségeket, pár percet pirítottam! Ezt követően felengedtem vízzel és lassú tűzön kb 10 perc alatt készre főztem. Közben időnként átkevertem és ha szükségét éreztem, pótoltam a vizet (annyira, hogy ne legyen tocsogós, de ne álljon össze egy darabba ).

Ez nekem két adag köret lett az ebédhez a hús mellé.

Saláta:
Kápia paprika, répa, retek és jégsaláta, öntet nélkül.

Jó étvágyat az egészséghez! (Kamarás Krisztina receptje)