include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
BAJNOKOK ÉTELEI Zöldséges fasírt
Finom vasárnapi ebéd.
Hozzávalók:
Kb 60 dgk darált csirkemell
1 nagyobb cukkinin reszelve, levét kinyomkodva
2 nagyobb répa reszelve
1 lilahagyma
fokhagyma ízlés szerint (én 2 gerezdet tettem bele)
só, bors, szerecsendió
1 tojás
3-4 ek zabpehely vagy zabliszt (hogy formálható állaga legyen)
Mindent összekevertem, golyókat formáztam, sütőpapíros tepsibe tettem és kb 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem.
Ebből a mennyiségből nekem majdnem egy teljes gáztepsinyi fasírt lett.
Kuszkusz:
100 g kuszkusz
fél kápia paprika
1 kisebb répa
fokhagyma
kb 1 ek kókuszzsír/olaj
fűszerek ízlés szerint (én sót és vegetát használtam most)
A fokhagymát az olajon picit megfuttattam, rátettem a kuszkuszt, átforgattam, bele a zöldségeket, pár percet pirítottam! Ezt követően felengedtem vízzel és lassú tűzön kb 10 perc alatt készre főztem. Közben időnként átkevertem és ha szükségét éreztem, pótoltam a vizet (annyira, hogy ne legyen tocsogós, de ne álljon össze egy darabba ).
Ez nekem két adag köret lett az ebédhez a hús mellé.
Saláta:
Kápia paprika, répa, retek és jégsaláta, öntet nélkül.
Jó étvágyat az egészséghez! (Kamarás Krisztina receptje)