Szex a hajért!

Ritka azon esetek száma, ahol valóban csak és kizárólag a nemi élet hiánya okozná a hajhullást, de előfordul.

A felnőttkori magány, vagy egy szakítás általában senkinél nem vidám esemény, de sokunknak talán eszébe sem jutna, hogy ettől akár a haj is hullhat. A válasz erre a kérdésre sajnos nagyon egyszerű. A kialakult rendszeres nemi életben történő változás bizony hatással van a hormonrendszerünkre, ezáltal a hajra is. Ennek meghatározó körülménye egyfajta receptor érzékenység is a hajhagymáknál, amely a hormonrendszer enyhébb változásaira is reagens.


A kialakult állapot már jelentős és könnyen észrevehető hajhullást tud eredményezni. A normál tesztoszteron szint elég hozzá, nem szükséges, hogy jelentős többlet alakuljon ki. Ha ehhez hozzávesszük még azt is hogy a szakítás együtt jár egy érzelmi hullámvölggyel is, (szorongás, búskomorság, hanyagabb odafigyelés a folyadékfogyasztásra és a táplálkozásra) akkor bizony akár fél évig is tapasztalható a hajhullás.

Nagyon sokan szedünk be ebben a helyzetben „szépségvitaminokat”. Ha viszont végigkísérnénk a felszívódását és azt, hogy hogyan jut el a célállomásra, jelen esetben a hajhagymához, szomorúan kellene tapasztalnunk azt, hogy ez bizony nemigen sikerül. A kapilláris keringés ebben az állapotban nem a tökéletesség csúcsa. Természetesen vannak csodás kivételek, ennek örülünk, de a nagy többség nem a „csodás” kategóriában van.

[kapcsolodo_cikkek] 
Röviden: A rendszeres kialakult nemi életben történő radikális változás, valamint az ezzel járó emocionális stressz, eredményezhet egy jó esetben akkut vagy krónikus diffúz telogén típusú hajhullást. Ez célzott kezeléssel kezelhető természetesen.