Majoránnás - mustáros májkrém

A héten rákívántam a májkrémre. Így hát keresgéltem a neten, meg megkérdeztem Ágotát, hogy az ő isteni májpástétoma, hogy készül, és a kettőt kombinálva született meg ez a recept.

Hozzávalók:

A hagymát olajon megpirítom, majd hozzáadom a megtisztított májat. A májat felpirítom a majoránnát összepirítottam a májjal, de akár utólag is a turmixolásnál is bele lehet keverni. Amikor a máj megsült, akkor hagyom kihűlni, majd a turmixgépbe teszem az egész serpenyő tartalmát a zsiradékkal együtt. A fűszereket ízlés szerint adagolom, beleteszem a tejfölt és a mustárt, és eldolgozom. Friss kenyérrel vagy pirítóssal remek reggeli vagy vacsora.

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom (egész adag): 689 kcal; 8,9 g szénhidrát; 52,9 g fehérje; 47,65 g zsír