Maja horoszkóp 13 napra - Sárga nap hullám (július 2.-július 14.)

Különlegesek a 13 napos maja asztrológiai ciklusok, amiből 52 évente van csak hasonló. Olvasd el, hogy mit hoz a ez a hullám a te számodra!

 A maja hullámokról szóló rövid összefoglalók valójában nem az aktuális időszakra vonatkozó horoszkópok, hiszen nem a 12 zodiákus aktuális hatásait ismertetik, de mindenképpen illenek a többi horoszkóp közé, mivel egy aktuális időszakban uralkodó hatásokat mutatják be, más kiinduló pontból.
 
A maja civilizáció kronovízióra épült. A Maják jól ismerték az idő törvényeit, a természetes ciklusokat és tudták, hogy az idő nemcsak mértékegység, hanem energetikai program is. Ez a tudásuk egy bonyolult naptárrendszer megalkotásában csúcsosodott ki, amely megmutatja a számtalan, egyidejűleg futó természetes ciklus együtteséből az adott időszakra vonatkozó energia minőség jellemzőit, a 13 tónus és 20 pecsét, négy szín alapul kombinációjából kiindulva. A 13 napos aktuális hullám hatásaira koncentrál a rövid összefoglaló. 


A maja asztrológiai rendszer


A maja renszer 13 28 napos holdhónap + Időn Kívüli nap és az 260 napos szent naptár a Tzolkin ( 20 13 napos hullám kombinációján alapszik. Ezért csak 52 évente van az évnek ugyanabban az időszakában egy hullám újra.
 

Idén a Sárga Nap   hullám – az univerzális tűz ereje - a 13. maja holdhónapra, a  jelenlét kozmikus teknős hónapjára (június 27.-július 24., kérdése: Hogyan szélesíthetem ki örömömet és szeretetemet) esik.

A kozmikus hang vagy tónus ereje a kitartás, cselekvése a túlhaladás lényege a jelenlét.
 
A kozmikus hang vagy tónus ereje a kitartás, cselekvése a túlhaladás lényege a jelenlét.
A kozmikus az utólsó a tónusok közül, egy fejlődési folyamat lezárása, de egyuttal előkézsítése a következő hullámnak is. Megmutatja mit érleltünk, s mindaz, ami beérett,rendelkezésünkre áll, egyúttal forrása a továbblépésünknek is. Persze a termés lehet bőséges, egészséges gyümölcs, vagy kevesebb és kicsit fanyar is, attól függően hogyan munkálkodtunk.

[kapcsolodo_cikkek] 
 
E hullám  a Tzolkin  első  palotájának, a fordulat vörös keleti palotájába  a  születés termének utólsó hulláma. 
A sárga nap cselekvése a megvilágítás, lényege az élet, ereje az egyetemes tűz.  
A sárga nap az utolsó 20. pecsét egyfelől az Alfa- a forrás- , s másfelől az Omega, s mint ilyen  mindig egy kisebb- nagyobb fejlődési ciklus végét is jelöli (sok különböző hosszúságú ciklus fut, futtatunk egymást mellett), s e minőségében megmutatja, hogy mit értünk el, milyen gyümölcsöt érleltünk, édeset,  vagy fanyarat. S az elért ereményeinkből kiindulva táplálkozva folytathatjuk utunkat, léphetünk tovább vagy  ismétlünk meg mivel az előző ciklusban nem sikerült elvégeznünk a „feladatot”.
 
Ez esetben mivel a hullám az első, a vörös palota, - születés termének utolsó hulláma – megmutatja  azt is, hogy május végén, az új tzolkin elején elíndított projektjeinkben hol tartunk,  a születés, megerősődés szakaszának végén. Rávilágít a problámákra, irányt mutat a hogyan továbbal kapcsolatban. 
E hullám segít feltöltekeznünk is, ráhangolódnunk a középpontunkra, magasabb tudatossághoz kapcsolódni. Nemcsak energiával töltekezhetünk fel, hanem ösztönzést kaphatunk spirituális természetünk kiteljesítésére, mindenki a maga szintjén, s végső soron a megvilágososdásra. Ezért ez időszak különösen jó, spirituális tevékenységek folytatására, ( meditáció , mantrázás stb.), abban is segít hogy napi , időszakonkénti rutinná tegyük e tevékenységek végzését, abban az esetben is, ha ez korábban nehezen ment, vagy nem ment.
 
A nap pecsétje más szinten is világosságot, megvilágosodást hoz az életünkbe, megvilágítja, megmutatja életünk problémainak hátoldalát, alapját, s irányt mutat lehetséges megoldásokkal kapcsolatban is.
E pecsét energiája segít örömet , szeretetet találni és megélni az életünkben.   
 
Július  2-án a lunáris vörös sárkány  pecsétjének energiája megmutatja hol kellene újjászületnünk, mit kellene táplálnunk( jobban). 
 
Július 4-én az önálló kék éjszaka hozta álmok, a felerősödött intuíció segít körvonalazni, miben kell átalakulni, mit kell elengedni végleg.
 
Július 7-én a rezonáns fehér világáthidaló napján amennyire eltudjuk engedni azokat a dolgokat amelyeket már szolgálják fejlődésünket, annyira tudunk a forráésból feltöltekezni energiával.  
A hullám végére július 14-én a sárga kozmikus ember napjára megmutatkozik, mennyit fejlődtünk a szabad akaratot felelősségteljesen gyakorló, bölcs emberré válás útján.