Korhely zsemle

A megtöltött zsemlét szorosan összefogjuk, lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, reszelt sajtba mártjuk és forró olajban ropogósra sütjük

zsemle 6 db
fehérbor 3 dl
karika kolbász 36
Pannónia sajt 18 szelet
liszt 10 dkg
tojás 3 db
reszelt Pannónia sajt 12 dkg
olaj 3 dl


Elkészítése:
Az enyhén szikkadt zsemléket 4 korongra vágjuk, majd borba áztatjuk, vigyázva arra, hogy ne ázzanak el. A zsemlekorongok közé 2 db paprikás kolbász karikát és 1 szelet sajtot teszünk. A megtöltött zsemlét szorosan összefogjuk, lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, reszelt sajtba mártjuk és forró olajban ropogósra sütjük. A maradék reszelt sajtot a forró zsemle tetejére szórjuk.