Mexicói töltött pulyka Boros István mesterszakácstól
Mexicói töltött pulyka Boros István mesterszakácstól
A Teátrum Bisztró mesterszakácsa, Boros István az 5 SÉF - egy hét, egy hűtő műsorában egy Mexikói töltött pulykát készített. Érdekel, hogy miként készítheted el ezt az ízletes vacsorát a családnak? Akkor nézd meg István receptjét és videóját, majd irány a konyha!
Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 120 perc
Hozzávalók:
1 db Gallicoop pulyka felsőcomb
Vénusz étolaj
Majoranna
Őrölt fekete bors
Bonduelle Bon Menu Chili
Bonduelle Créatif Mexico
Parázsburgonya
Só
Elkészítés:
A Gallicoop pulyka felsőcombot kicsontozzuk, és megnyitjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló tálban, alufóliára tesszük. Bonduelle Bon Menu Chili, paradicsomszószos chilis babbal és Bonduelle Créatif Mexico zöldborsós, szuperédes csemegekukoricás, paprikás zöldségkeverékkel megtöltjük. A megtöltött húst félbehajtjuk, és az alufóliával feltekerjük, hogy egy szaloncukor formát kapjunk. Azért fontos szorosan feltekerni, hogy a hús sütés közben megtartsa a formáját. A sütőtálba Vénusz étolajat és egy kis vizet teszünk, majd 160 C°-os sütőben 2 óra alatt készre sütjük. Parázsburgonyával tálaljuk.