Utánképzés ittas vezetőknek - gyomorkeserű komédia Háy János tollából

A mai magyar társadalom nagyon (vagy óóó, a legkevésbé sem!) jellegzetes alakjai vonulnak fel előttünk: intézetis férfi, olasz-magyar nem-is-annyira-menő csávó, közös képviselő, trendi műkörmös, projektmenedzser, újságíró, munka-alkoholista multis, vendéglátós és persze két pszichológusnő, akik a terápiát vezetik, és akik szintén nem egyszerű figurák. Ismerős arcok, ismerős sorsok és történetek, mégis percről percre meglepik a nézőt!

Egyszerre hihetetlenül szórakoztató és elgondolkodtató kis remekmű ez a darab – abban a két korty ital közötti szünetben, amit úgy hívnak: az Élet.

Az Utánképzés ugyanis olyan emberekről szól, akiknek ittas vezetésért elvették a jogosítványát, és három napos csoportterápián kell részt venniük.A Magyar Színház új előadása ​igazi csapatmunka.
A társulat úgy tartja egymást és minden egyes tagját, mint a kötéltáncosok a manézsban. Nincs szünet, nincs öltözői pihenés, büfében egy gyors kávé, mindenki, mindig színpadon van és részt vesz a komédiában.

Ami nem felhőtlen, hanem nagyon is felhős komédia.
​Háy János által írt szerepek egytől egyig mi vagyunk. Mi, akik megoldjuk okosba’, lerendezzük, felütjük, elkenjük, lefizetjük. Aztán néha elképesztően nem értjük, hogy most akkor mi vaaaaan???


Háy János

A darab egy 3 napos csoportterápián játszódik, ami kötelező a résztvevők számára, hogy ittas vezetés után visszakaphassák a jogosítványukat.

A Magyar Színház új előadása parádés játéklehetőséget nyújt minden szereplőnek, hisz ezek az emberek a színpadon viccesen hasonlítanak ránk,  ők valójában mi vagyunk. Nagyon mai, nagyon hazai, és bárkivel megtörténhet. Sőt! Már meg is történt… többnyire.

A legközelebbi előadás 30-án pénteken este 7-től lesz a Magyar Színházban.

A színlapot itt találod, az előadásokról pedig itt tájékozódhatsz.