Pannónia csirkemell vörösboros meggyszósszal

Ünnpi étel? Ugyan! Legyen minden napunk ünnep!



Hozzávalók:

4 nagy, lebőrözött, filézett csirkemell
15 dkg reszelt Pannónia sajt
1-2 db tojás 
1 cl olaj 
őrölt szerecsendió
őrölt bors

40 dkg meggy 
4 gerezd fokhagyma
3 dkg cukor 
5 dkg ribizlidzsem
1,5 dl száraz vörösbor
1 dkg. étk. keményítő 
cayenne bors

Elkészítése:

A húsból 8 szép szeletet formázunk, kissé kiverjük, sóval és borssal bedörzsöljük. A sajtot összekeverjük a felvert tojással, és szerecsendióval fűszerezzük.

A masszát rákenjük a hússzeletekre, feltekerjük és fogvájóval megtűzzük. Beolajozott alufóliába csomagoljuk. Tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, elő-melegített sütőben közepes lángon 30 percig sütjük.

Az utolsó 5 percre kibontjuk a batyukat, hogy a hús leve elpárologjon, besűrűsödjön. Közben a magozott meggyet össze turmixoljuk. A dzsemmel és a cukorral összekeverjük, fokhagymával és cayenne borssal ízesítjük. Felforraljuk és 5 percig főzzük.

Végül beleöntjük a borral simára kevert keményítőt, és éppen csak felforraljuk. A kész húsból kivesszük a fogvájókat, és a szósszal körülöntve, petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk.
 
[kapcsolodo_cikkek]