Csirág bacon takaróval

Szereted? Ismered? No, mi az? A csirág a spárga népies neve, annak a nagyon finom, bár igen megosztó tavaszi/nyár eleji zöldségnek, amit tényleg vagy imád valaki, vagy nagyon nem. Leggyakrabban krémleves készül belőle, de most egy izgalmasabb, de nagyon könnyen kivitelezhető vacsi ajánlatom van.

"A spárga a királyok zöldsége, a zöldségek királya" - egy francia mondás szerint. Zöld változata ízletesebb és tápanyagokban is gazdagabb fehér társánál.A zöld spárga bacon takaróval egy nagyon egyszerű recept, ami hamar elkészül, mégis laktató és nagyon finom.

És az sem elhanyagolható szempont, hogy amellett, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, rengeteg jótékony hatása is van. A gyógyításban főként vizelethajtásra használják magas káliumtartalma miatt. Enyhén hashajtó hatása is van. Zöld spárgával erősíthetjük hajszálereinket, csökkenhetjük az visszeres panaszokat, csökkenthetjük az érszűkület kialakulásának esélyét. Csökkenti a „rossz” koleszterin szintet, ezáltal a szív és érrendszeri betegségek kialakulását.És akkor a recept:
A megmosott és fás részeitől megszabadított spárgákat betekerjük a bacon szeletekbe. Grillserpenyőben kisütjük őket. Sütés közben körbeforgatjuk. A spárgafejeket kenjük meg olvasztott vajjal és ha kell, nyomjuk le tányérral őket, hogy grilleződjenek. Jó étvágyat!