Kimondjuk, amit más nem mer: károkozó vagy, ha ezeket használod!

Tampax, kapszulás kévé, nejlonzacskó a boltban, szívószál, elviteles pohár és tányér, és eleve a túlcsomagolt holmik - ha ilyesmit vásárolsz, egyáltalán nem vagy jó fej. Merész kijelentés, de gyorsan sértődés helyett olvass már utána, hogy mi a baj ezekkel, és dönts felelősen!

A szemét el tud lepni minket. Figyelnünk kell, hogy kevesebb legyen belőle. Ha választhatunk, akkor érdemesebb olyan ételt venni, ami nincs előre csomagolva. Vigyél haza minél kevesebb fölösleges hulladékot! Vásárolj hentesnél, vigyél egyből edényt vagy táskát, amibe teszed a húsokat. Ne kérj nejlont. Kérj a zöldségesnél a saját hálódba vagy textil zsákodba árut - hidd el, sosem okoz problémát. Váltsd ki a fölösleges hulladékot termelő dolgokat olyannal, ami nem károsítja a környezetedet. 

Extra ciki dolgok gyors listája: 

Óhatatlan, hogy valamennyi csomagolást használni fogsz, valamennyi szemét keletkezik a háztartásodban, de igyekezz lebomló dolgokat találni, és minimalizálni a kidobandókat. 100 évvel ezelőtt egy falusi háztartásban egy év alatt nem gyűlt össze egy kukányi szemét. Ma ugyanott 3-4 nap alatt megteremelnek ugyanannyit. 

Ne légy ciki - vásárolj okosan! Használj kevés hulladékot termelő dolgokat!