Virsli brabanti módra

Worchesterszósszal van megbolondítva.

 

Hozzávalók:

60 dkg virsli

2 finomra vágott vöröshagyma

egy gerezd fokhagyma

1 dl barna sör

25 dkg gomba (friss vagy konzerv)

gyöngyhagyma

1 adag worchesterszósz

5 dkg margarin

bors

Elkészítése:

Melegítsük fel a virsliket, majd hosszában vágjuk szeletekre. A virslidarabokat margarinban (esetleg szalonnával) barnásra sütjük.

Kivesszük a serpenyőből, meleg helyre tesszük.

A sütéshez használt zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, felöntjük sörrel, és mintegy 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a gombát és a gyöngyhagymát, és worchesterszósszal ízesítjük.

Negyed óráig pároljuk, végül hozzáadjuk a virsliket.