Jó kis trükk, hogy imádja a család azt, ami egészséges, de amúgy pfú

Gyerekként legtöbben utáltuk a brokkolit. Sőt, nem mindenkinek sikerült még felnőttkorára sem megszeretnie. Pedig a broki egy igazi szuperétel, egészségre gyakorolt pozitív hatásokkal és öregedésgátló tulajdonságokkal. S a szuper receptnek köszönhetően, még látványos és finom is!

 A brokkolit egészségügyi szakemberek első helyre teszik az ajánlott zöldségek között. Rengeteg A-, K- és C-vitamin van benne, emellett nagy mennyiségű kalciumot és vasat tartalmaz: 100 gramm nyers brokkoli fedezi a napi C- és K-vitamin-szükségletet. A C-vitamin hozzájárul  a kollagén előállításához, amely a fiatalság záloga, segít fenntartani a haj, a körmök, a bőr fiatalos megjelenését.

A brokkoli továbbá védi a szívünket, a pajzsmirigyünket, a csontjainkat, fogainkat és immunerősítő hatással is bír.

Íme egy ötlet hogyan lehet köretet készíteni a brokkoliból, hogy azt mindenki megegye. Szaftos húsokhoz, de gombaszósszal, főzelékkel és egy rántott szelettel is el tudom képzelni! Ha az elkészítésébe a gyerekeket is belevonjuk, akkor biztos a siker, a család minden tagja szívesen fogja elfogyasztani az egészséges zöldség köretet is.


BROKKOLIS MUFFIN

Összetevő 12 db muffinhoz:
1 fej brokkoli (rózsáira szedve) ,
1 csésze kukoricaliszt,
1 csésze tönkölybúzaliszt,
1 joghurt,
1 kiskanál só,
1 tojás,
1 tasak sütőpor,
200 g friss túró
 

Elkészítés:

Összekeverjük a tészta valamennyi összetevőjét. A brokkolit egyenletesen rózsáira szedjük és megtisztítjuk. Forró, lobogó, sós vízben három percig blansírozzuk és jéghideg vízben lehűtjük, hogy megtartsa szép zöld színét. Szalvétán lecsöpögtetjük. A muffinformát vajjal megkenjük, liszttel beszórjuk, majd egy kanál tésztát teszünk a forma aljára. Ebbe beleállítjuk a brokkoli rózsát és a tetejét tésztával befedjük. Ezt követően tegyük a 180 C sütőbe kb. 25-30 percre.

Akkor a legszebb, amikor félbevágjuk!