Köménymagos sörkifli

Tízóraira vagy uzsonnára, vagy egy nagy tányér leves mellé.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
6 dkg margarin vagy zsír
2 dkg élesztő
3-4 dl tej

köménymag
pirospaprika
2 kockacukor

Elkészítés:

Fél deci langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez öntjük, és egy kiskanálnyi sóval és annyi tejjel, hogy rétestészta keménységű masszát kapjunk, jól kidolgozzuk.

4 cipót formálunk belőle és mindegyikből kerek lapot nyújtunk. Ezeket megkenjük a zsírral vagy a margarinnal, és egyenként 8-8 cikkre vágjuk. Úgy sodorjuk fel ezeket a megkent körcikkeket, hogy a kör külsejétől befelé haladunk. Kifliket formázunk belőle, sütőlemezre fektetjük és sós köménymaggal meghintjük.

Meleg helyiségben két óráig pihentetjük, majd jó forró sütőben ropogós pirosra sütjük. Tehetünk a tésztába kevés piros paprikát is, attól szép rózsaszínű lesz a közepe, és különlegesen a zamatossá válik a kifli.