Világzenében erősek vagyunk

Jövőre újra Budapesten lesz a World Music Expo (WOMEX), idén meg Finnországban, ahol a húsz éves jubileumát ünneplő Romano Drom zenekar képviseli hazánkat.



Szinte a világ minden pontjáról érkeztek előadók az idei Budapest Ritmo Fesztiválra, ahol három napon keresztül minden a világzenéről szólt a múlt hétvégén. Egyebek mellett éppen a fesztivál sikerének köszönhető az, hogy jövőre Budapest lehet a világzene fővárosa, ugyanis 2020-ban ismét a Hangvető rendezheti a WOMEX-et a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként.

A WOMEX idén Finnországban, Tampere városában lesz október 23-27. között. A Romano Drom (akik a Ritmón is hatalmas bulit csaptak) október 24-én, este kilenc órától mutatja be műsorát a világ minden pontjáról érkező zenei szakembereknek és közönségnek. Az expo egyszerre vásár, világzenei showcase fesztivál és konferencia: a népzene és világzene területéről minden fontosabb szereplőt összegyűjt a világ közel száz országából.

Kiadók, koncert- és fesztiválszervezők és előadók nagyszabású nemzetközi találkozása ez, amely középpontjában a különböző nemzetek – természetesen elsősorban a rendező ország, azaz Magyarország – zenei kultúrájának megismertetése áll. 

[kapcsolodo_cikkek]