Az ellentétek vonzzák egymást - egy házasságban is?

Régóta tudjuk, hogy a fény mellett mindig ott az árnyék, a víz mellett a tűz, vagy épp a jin mellett a jang. És ez a szerelmi életünkre is igaz lehet? Naná, hogy igen! Ferencz Péter "Peet" és felesége, Alexandra példája legalábbis ezt mutatja!

A 33 éves zenész, producer már 5 éve él boldog házasságban Alexandrával, akivel ugyan tinédzserkoruk óta ismerik egymást, mégis csak felnőttként szövődött közöttük szerelem. Ahhoz, hogy közös útjuk végül az oltár elé vezessen, Peet tette meg az első lépést, amikor is az egyik közösségi oldalon üzenetet küldött egykori gimnáziumi évfolyamtársának. Az üzenetre válasz érkezett, amiből aztán egyre hosszabb csevegések alakultak ki, majd randizás és végül házasságkötés.

Nagyon boldogok együtt, de nem titok, hogy több olyan dolog is van, amiben teljesen ellentétesen gondolkodnak!

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Péter Dávid Ferencz (@azapeet)Alexandra – aki rendezvényszervezőként dolgozik – kifejezetten szeret utazni, de a férje Péter jóval kevésbé… Utóbbi azért is tűnhet furcsának, mert több zenekarban is játszik, ezért életének állandó része a fellépésekre utazgatás! Péter a zenének köszönheti, hogy szó szerint keresztül-kasul bejárhatta a világot, de mégsem szereti az utazgatással járó macerát.

Ha aztán mégis elutaznak közösen valahova, akkor Alexandra az aktív pihenést szereti, férje viszont inkább a passzívat. Míg Alexandra szeret a környékbeli programok közül válogatni, addig Péter kifejezetten boldog akkor is, ha csak naphosszat heverésznek a medence partján.

Kettőjük közül Alexandra az, aki igazi gourmet az étkezések során, de Peet már kevésbé! Neki nem kellenek különleges fogások, egy hagyományos húsleves is abszolút boldoggá teszi!

Peet és Alexandra nemrég ünnepelték ötödik házassági évfordulójukat. Ők voltak AZ ÉV HOTELE szállodaverseny legutóbbi epizódjának tesztelői.Ha lemaradtál volna AZ ÉV HOTELE legutóbbi adásáról vagy szeretnéd újra megnézni, hogy mi történt a házaspárral a szállodák tesztelése során, akkor az RTL+ -on megteheted ezt! 

Alexandra és Péter a dél-dunántúli régió két szálláshelyét próbálhatta ki. A háromnapos kalandot Hosszúhetényben, egy igazán különleges hangulatú szálláshelyen kezdték.

Almalomb, Hosszúhetény

A Kelet-Mecsekben található festői fekvésű Hosszúhetény legkülönlegesebb szálláshelye az Almalomb, amit tulajdonosa előszeretettel hív „kulturális kitérő és találkozóhelynek”. És valóban, ez a hely más, mint egy hagyományos vidéki szálláshely! Az Almalomb több épületből áll, melyek közül az egyik egy hat különleges hangulatú szobát kínáló apartmanház. A reggelivel kínált szobák berendezésében a régi és az új találkozik, felidézve a régi parasztházak hangulatát, de ötvözve azt a skandináv dizájnnal. A szálláshelytől Pécs belvárosa 20 perc autóútra található, de kiváló kiindulópontja lehet a Mecsekbe tervezett kirándulásoknak is. Az Almalomb része egy régi malom is, melyet az elmúlt évek során nagy műgonddal újítottak fel. A szálláshely egyik épületében időnként koncerteket és egyéb előadásokat is rendeznek.

További információ: https://almalomb.hu/A második szálláshely, amit Alexandra és Péter az utazás során kipróbálhatott Pécsváradon taláható.

István Király Szálló, Pécsvárad

Ez az egyedi szálláshely Pécsváradon, a vár belső udvarán került kialakításra. A szállodát is magában foglaló épület a XVIII. században, a birtok gazdasági irodái számára épült. A 1980-as évek végén a korábbi irodák helyén éttermet, afölött pedig szállást alakítottak ki. Az István Király Szálló földszintjéhez két emeletet is csatoltak – így épült ki a mai formájában is ismert szálloda. 2020-ban a szállót felújították: az alsó szinten 9 darab 2 ágyas, 4 darab 3 ágyas szoba, továbbá 3 apartman áll az utazók rendelkezésére. A szállás része egy úgynevezett „ispotály”, melyben só- és illatkamra és infraszauna található, de különféle masszázsokat is kérhetnek a vendégek. A szálló étterme több helyisége rendezvények megrendezésére is alkalmas. Ha az időjárás lehetővé teszi, akkor a várudvaron található éttermi teraszon is elfogyaszthatjuk vacsoránkat.

További információ: https://www.pecsvaradivar.hu/szalloSzavazz és nyerj szállodai ajándékutalványt minden héten!

Szavazatodat AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatod le, az adásban bemutatott szálláshelyek valamelyikére vasárnap délelőtt 11 óráig. Ha voksolsz, nyerhetsz is egy-egy szállodai ajándékutalványt oda, ahová a szavazatodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi majd pedig az évvégi főnyereményt, ami egy teljes hetet jelent AZ ÉV HOTELE-ben!

Jövő héten vasárnap folytatódik AZ ÉV HOTELE idei évada! Abban az adásban szintén két dél-dunántúli szálláshelyet tesztel majd Urbán Orsi énekesnő és férje, Kollman Gábor dzsesszzenész.Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni.AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.