Drága sziveim... - Hofi Géza horoszkópja

70 évvel ezelőtt született a csodálatos nevettető, Hofi Géza. Asztrológusunk és grafológusunk születési képlete és aláírása alapján vizsgálja a művész karizmatikus személyiségének titkait.

70 évvel ezelőtt született a csodálatos nevettető, Hofi Géza. Asztrológusunk és grafológusunk születési képlete és aláírása alapján vizsgálja a művész karizmatikus személyiségének titkait.

Hofi Géza aláírása a grafológus szemével
A stílusosság minden jegyét magában hordozza az aláírás. A kritikus jellem helyett, amit várna az ember, inkább a teljes empátia és beleérző képesség, már-már ezoterikus „hatodik érzék” amire az aláírás következtetni enged.


Erre az érzékre szüksége is lehetett élete során, mivel mindig meg kellett jósolja azokat a dolgokat, amik az országgal történni fognak, de úgy, hogy ezzel ne kerüljön összeütközésbe az érvényes és törvényes renddel. Sajátos, belső értékrenddel, kimagasló erkölcsiséggel bírt s ezt képviselte minden erejével. A Z betű áthúzása nem csupán a híres szókimondásáról árulkodik, de – mivel az alsó zónában, az ösztönök területén foglal helyet – arról is, hogy belső félelmei folyamatos és mély önkritikájából adódtak. Amennyire kritikus volt a világgal, legalább annyira kritikus volt saját magával szemben is. A szűk, egyáltalán nem hivalkodó kezdő H betű szerény és óvatos embert takar. A szó közepén lévő F betű áthúzásából arra következtethetünk, hogy önértékelése reális, pontosan tisztában van belső értékeivel, melyeket meg is mozgat. A Hofi szó I betűjén egy az idealistákra és a filozófusokra jellemző ékezet formálást látunk. Hofi Géza tényleg filozófus volt, és tényleg idealisa, hiszen élete utolsó percéig hitt egy jobb világban, megfogalmazta a fennálló világ minden problémáját. Az O betű képzése arról árulkodik, hogy szerette a jómódot a pénzt, s ennek megteremtése fontos volt számára. Törekvése sikeres is volt, bár a „cucijalista” érában – ahogy ezt ő szokta mondani - ez nem volt könnyen vállalható dolog, leplezni illett, és ez is okozott egy fajta belső konfliktust a számára. Az aláírás zenei lüktetése, nagyszerű ritmus-és formavilága arra utal, hogy önmagával harmóniában álló, belső harmóniára törekvő ember volt, aki vállalta önmagát és minden körülmények között képes volt megtartani identitását, művészetét.

Hofi horoszkópja
Hofi Géza karakterében igen fontos szerepet kap a Rák csillagjegy. A zodiákus egyik legérzékenyebb jegye megadta számára a lehetőséget arra, hogy remekül ráérezzen mások lelkére, belső világára. Ugyanez az erő arról is szól az Ő életében, hogy fontos volt neki minden, ami a környezetéről szólt. Ez alatt a tágabb miliő is értendő, - az Ő hazája, országa, gyökerei - vagyis nem véletlen, hogy politikai érdeklődéssel rendelkezett, bár a humor köntösébe bújtatta ezt a fajta személyes horizontját. Érdeklődése mögött egyfajta sajátos módszerű tenni akarás húzódott meg, hiszen az Ő ereje kardinális jellegű volt, vagyis Hofi Géza „magvető” karakterű ember volt, aki változásokat indít el, - módszerétől függetlenül – bár az aratás már nem az Ő feladata lesz.

A „harcmodor” nagyon elbújtatva – látensen - működik az Ő esetében. Tipikus Víz energia, amely beszivárog a repedéseken, szinte „titkokban” hat, s védekezni ellene teljesen lehetetlen. Valójában még a kemény szikla sem tud neki ellenállni, - igaz, hogy időre van szüksége ahhoz, hogy valóban átrendezzen lényeges elemeket, akár a saját életében, akár, pedig a tágabb környezetében.

Ide illik annak a kényes erő egyensúlynak a kérdése, amelyet Ő megvalósított. Megadta az embereknek a lelki támogatást, - a humor világán keresztül tálalva – ugyanakkor a hatalom által szabott határokat, képzeletbeli „centimétert” is remekül érezte, s tudta, hogy nem szabad és nem is célszerű átlépnie. Ezért aztán a határokon, korlátokon belül viszonylag szabadabban cselekedhetett, hiszen pontosan tudta, hogy meddig mehet el.

Mélyen belül azonban sokszor érezhette úgy, hogy egészen más, valóban szabad életformára vágyna (Nyilas Hold támadottan a Rák Napja által), s meglehet, hogy időnként megfogalmazódott benne, hogy mennie kellene ebből az országból. A gyökerei és felelősségtudata azonban olyan mélyen éltek, hogy a szíve mélyén úgy érezte, hogy nem tud útra kelni.

A kép és az adatok forrása: www.hofi.hu
Szerzők: Kunsay Melinda és Gáspár Katalin
HarmoNet