Isten képeskönyve

A természet erőinek képi ábrázolása. Beavatás, meditáció, önismeret és a mágia eszköze, sors- és helyzetelemző módszer, fejleszti az intuíciót.

A természet erőinek képi ábrázolása. Beavatás, meditáció, önismeret és a mágia eszköze, sors- és helyzetelemző módszer, fejleszti az intuíciót. Segít kapcsolatot teremteni a belső vezetővel, továbbá a kapcsolatok megértésében és rendezésében is utat mutat.

Nagyon régi és nagyon sok bölcsesség van benne elrejtve a világról. A TAROT-ban a jelképek, szimbólumok az emberi lélek mélyéről bukkannak elő. A szimbólumok csodájába beletartozik, hogy aki olvassa, azon a szinten kap üzenetet, amilyen szinten ő maga tart. Fontos, hogy milyen kártyát használsz, ezért engedd, hogy a kártya válasszon ki Téged! A képi olvasásnak hatalmas a jelentősége. „Egy kép többet ér ezer szónál.” / kínai közmondás /

A Tarot kártya 22 Nagy Arkánumból és 56 Kis Arkánumból, összesen 78 lapból áll. Az Arkánum titkot jelent. A 22 Nagy Titok az emberi élet 22 nagy állomása, melyeket különböző sorrendben, de mindenki át- illetve megél. Az 56 Kis Arkánum ezen állomásoknak a fontos részleteit adja meg, nélkülük sivár lenne az értelmezés. Az 56 lap 4 csoportba osztható: tűz, víz, föld és levegő. Analógiát képeznek a több ezer éves ősi elemekkel, mely a megismerésen kívül a gyógyítást is szolgálja.

AMI A FÖLDÖN TÖRTÉNIK, MINDEN A NÉGYES JEGYÉBEN ZAJLIK.
Ha a TAROT-ot kezedbe veszed, terítsd le lelked imaszőnyegét és tudd, hogy a mindenséget tartod a kezedben! Fontos a SZERTARTÁS! Tartsd fehér kendőben elkülönítve a kártyalapokat, kirakás előtt gyújts fehér gyertyát, majd mondj el magadban egy imát!

Az iskola első két évében az elmélet elsajátítása a feladat: Ha csak a lapok ábráit, színeit, formáit veszed szemügyre és engeded, hogy megérintsenek, már elkezdenek beszélni. Mivel minden mindennel összefügg, lehet, hogy a szám számmisztikai összefüggéseit érzed magadénak. Ez a szimbolika lényege! Ha hagyod, meditációs eszközként is belép életedbe, használhatod dimenzió kapuként is. Fejleszti intuíciódat és így képes leszel ismeretlen kártyalapokat is leolvasni.

Az elmélet elsajátítása után, harmadikban megtapasztalod, hogyan is lehet a TAROT- ot terápiaként használni! Segít, gyógyít, megmutatja, hol akadtál el életutadon és erre különböző kiutat tanácsol! Egy a feltétele: HASZNÁLD! A legfontosabb szertartás a TAROT-ban a BEAVATÁSI LAP húzása. A gondosan kiválasztott kártyacsomag a legmegbízhatóbb tanácsadóddá válik, amint kellő tisztelettel fordulsz hozzá.

A LAPOK GAZDÁJUKTÓL KAPJÁK MÁGIKUS EREJÜKET!
A beavatási lap a 22 Nagy Arkánum egyike. Megtudhatod ebből a lapból, melyik ’állomást’ választottad fő feladatodnak ebben az életedben? Ennek a lapnak a minősége a legjellemzőbb Rád mostani inkarnációdban. Befele figyelve a lap megmutatja magát. Kihúzva örülhetsz, mert közelebb kerültél isteni önvalódhoz.

Adj hálát, hogy ez megtörténhetett Veled! Beavatási lapot egy életben egyszer húzunk. Érdemes megjegyezned, hozzáolvasnod, meditálnod rá, sőt álmot is kérhetsz hozzá! Ez a lap-minőség TE VAGY!

A világ megértéséhez, a tudás megszerzéséhez, az igazság felismeréséhez, szíved kitárásához, tested-lelked-szellemed egyensúlyának létrehozásához nem kell mást tenned, csak megértened a TAROT lapjait. Képei mögött rejtett üzenet, életbölcselet van. Ez a TAROT igazi célja, a belső összefüggések feltárása. Megtanít minden helyzetben talpra állni, hibáidból okulni és az egész részeként élni. Tisztelni a kozmikus törvényt, felismerni az egység érzését! Kívánom, hogy a TAROT legyen a legjobb barátod, aki mindig veled lehet, számíthatsz rá, igazat mond és mindig a legjobb választ adja. Csak KÉRD a segítségét és támogatását!
AKI KÉR, KAP!
Tóth Ildikó
Spirit iskola – A Spirituális Tudás Fája, Veszprém
Ezoterika fórum