Vegán töltött káposzta

A karácsony ízeihez segít, ha nem csak ételkülönlegességeket, hanem tradicionális hazai étkeket is készítünk. A töltött káposzta mellé vegán bejgli is jár, ez a következő receptünk!

Hozzávalók
1 db füstölt tofu, vagy 20 dkg gabonaszalámi, netán mindkettő
40 dkg rizs
1 kisebb káposzta
40 dkg savanyúkáposzta
só, bors, pirospaprika, paradicsom, kömény, kurkuma (kevés)
pici ételízesítő: bio-vegeta
3 kanál étolaj

Elkészítés módja
A káposztát már előtte meg kell főzni sós-ecetes vízben, hogy le lehessen szedni a leveleit.
A tofut és/vagy gabonakolbászt felaprítom késsel, vagy csak szétnyomkodom apróra, s enyhén megsütöm, sóval, pirospaprikával, a többi füszerrel összekeverem. Hozzáteszem a rizst, jól összedolgozom a keveréket. Ezután a káposztalevelekbe belecsavarom ezt a rizses-tofus keveréket és szépen az előzetesen (kicsavart) savanyúkáposztával kibélelt fazékba rakom. Óvatosan annyi meleg vízzel öntöm fel, amennyi ellepi a töltéseket, s még lehet egy kevés sót tenni bele. Vigyázat: nem sokat,mert sós a káposzta is! A tetejére is tehetünk savanyúkáposztát. Forrás után még nagyon lassan addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

Tudtad, hogy a krisnások nem kóstolgatják az ételt főzés közben, mégis eltalálják az ízeket?
Tudtad, hogy az afrikai asszonyok a tenyerükbe öntik a kóstolni kimert ételt, és onnan kóstolják, hogy a hőfokot, az ízt és a tapintást is tökéletesen eltalálják?
Tudtad, hogy a fancia szakácsok legalább háromszor, de inkább többször kóstolják az ételt?