Az igazi kutyaszeretet 7 pontja - rád igazak?
Címlap / Kedvenc / Az igazi kutyaszeretet 7 pontja - rád igazak?

Az igazi kutyaszeretet 7 pontja - rád igazak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A kutyát sokan szeretik - menj csak el egy nagyobb kutyás csoportba, szinte alig van olyan bejegyzés, ahol ne méltatnák négylábú társaikat a beszélgetők - mégis ahányan vagyunk, annyiféle módon szeretjük őket. Van, aki szerint néhány legyintés szükséges. Vannak, akik szerint csak simogatni szabad a kutyát. Vannak liberálisok és autokraták, de mindannyian egyetértenek abban, hogy a kutyához szív kell. Nagy, nagy szív.  

Kutyásnak lenni egy életforma. Akkor is, ha dán dogod, vagy bernáthegyid van, és akkor is, ha két maroknyi csivavád. Mert a kutya igényeiről neked kell gondoskodnod. És nem igaz, hogy kicsi kutya, kicsi gond. Minden kutyával ugyanannyit kell / kellene törődni. 

 


A kutyával - mindegy mekkora - minden nap legalább egy órát sétálni kell!
Képforrás: Harmonet

A kutyaszeretet 7 pontja

  1. Csak akkor fogadj az életedbe egy kutyát, ha képes vagy életformádat az ő szokásaihoz igazítani!
  2. Csak akkor vállalj érte felelősséget, ha képes vagy és képes leszel ellátni, ha éhes, ha beteg, vagy ha bármilyen gondozásra van szüksége.
  3. A kutya betegsége esetén fizetned kell állatorvosi költséget, ami nem kevés. 
  4. A kutya szép külleméért jó minőségű felszereléseket kell vásárolnod számára (A hálóhelytől a pórázokon át a szájkosárig és a kefékig!) sőt néha kozmetikába is érdemes vinned, fajtától függően fésülni, gondozni. 
  5. A kutya testalkatától függően étkezik. Megfelelő vitaminokat kell kapnia az egészséges fejlődéséhez. Gondold át, ha kutyát választasz, hogy kis, vagy nagytestű kutya alkalmas a számodra.
     
  6. A kutyának rendszeres mozgásra és térre van szüksége. Csak akkor vállalj kutyát, ha legalább napi egy órát sétálni tudsz vele, és mozogni tudtok közösen. (Ez neked is jó!) Tudod kutya társaságba vinni, iskolába hordani. 
  7. A kutyát jutalmazni és büntetni is tudni kell. Ehhez szükséges az, hogy családtagjaitok is befogadják a kis jószágot, és egyetértsenek azokban a nevelési elvekben, amiket Te megkövetelsz a kutyánál.

A kutya és a gazdái

Már a kölyök kutya tudja, hogy ki a főnök a háznál. A kapcsolatterápiával foglalkozók és a nevelési tanácsadók is javasolják, hogy a fiatal párok a gyermekvállalás előtt vásároljanak kutyát. A kutyatartás során ugyanis kiderülnek azok a nézet különbségek, amikben a két "szülő", vagy a jelen esetben a kiskutyáért és a neveléséért felelős "gazda" között feszülnek. A pár ugyanúgy fog majd viszonyulni kisgyermekéhez, mint kutyájához. Vizint tudniuk kell, hogy a gyerekük majd "kutyás gyerekként" fog felnőni, és a kutya nem kell, hogy elmenjen a háztól, ha a gyerek megérkezik. 

Hecsedli

Így nevezték el azt a bobtailt, akit Péter és Éva vittek haza. A kiskutyával szemben érdekes módon Péter volt engedékenyebb, Éva pedig következetesebb. Éva adott enni a kutyának, Péter járt vele többet sétálni. A kiskutya imádta mindkettejüket, de Évát tartotta a főnöknek, Pétert pedig a pajtásának. Amikor Hecsedlit a kutyaiskolába vitték és a kiképző elmondta ezt a párnak csúnyán összevesztek. Hecsedli nevelésével kapcsolatban rengeteg kompromisszumot kellett kötniük, és meg kellett tanulniuk, közös elveken nevelni a kutyát. Egy év múlva saját babájukat - Hecsedli hátán lovagoltatva - teljes egyetértésben és következetességgel nevelték.

Ne feledd, nagyon meg kell gondolnod, hogyha kiskutyát fogadnál örökbe! Keresheted a menhelyek listáját, vagy vásárolj tenyésztőtől, - soha ne szaporítótól! - és alaposan fontold meg, mert a szív önmagában kevés.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7614 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x